Banci si asigurari

thumbs

UniCredit negociaza reducerea participatiei din banca sa din Turcia, Yapi Kredi, catre Koc Holding

03.12.2019, 00:00 Sursa: zf.ro

Grupul bancar italian UniCredit discuta reducerea participatiei pe care o detine in banca turca Yapi Kredi catre Koc Holding. Astfel, UniCredit intentioneaza sa vanda 50% din participatia sa detinuta in joint venture-ul Koc Financial Services (KFS), care controleaza banca Yapi Kredi, catre partenerul sau din acest joint venture Koc Holding, conform surselor citate de Reuters.

Yapi Kredi este a treia cea mai mare banca din Turcia. Grupul UniCredit a confirmat ca exista discutii cu partenerul sau turc Koc Holding pentru a-i ceda participatia in cadrul bancii Yapi Kredi. Koc Financial Services, in cadrul careia Koc Holding si UniCredit au cote de 50%, detin circa 82% din banca Yapi Kredi. Banca italiana este prezenta pe piata din Turcia de 17 ani.

Confirmarea discutiilor in privinta unei eventuale cesiuni a participatiei UniCredit din Yapi Kredi a fost intampinata de pietele de capital cu o crestere a actiunilor UniCredit la deschiderea bursei de la Milano. Vestea a fost primita bine si de analisti.

Cei de la Equita spun ca actiunea UniCredit ar permite bancii sa termine restructurarea afacerii sale principale, reducand expunerea la o piata ce are un potential de crestere, dar care este caracterizata si de o importanta volatilitate legata de probleme geopolitice, conform cotidianului francez Les Echos.

Potrivit analistilor de la Citi, UniCredit urmareste o ameliorare a nivelului de capitalizare pentru a face fata unei eventuale restructurari, in timp ce isi consolideaza raportul CET 1. Acel raport, care masoara soliditatea unei banci, va creste cu 40 de puncte de baza, evoluand de la 12,6% la 13%. De asemenea, s-ar apropia de nivelul competitorului sau Intesa San Paolo. Aceasta consolidare constituie unul dintre obiectivele planului strategic precedent al UniCredit.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare