Eveniment

thumbs

PwC: Romania are nevoie de inca 1 milion de angajati in urmatorii 5 ani daca vrea sa obtina o crestere economica medie de 3,5% pe an. Mai mult de jumatate din companii vor sa creasca numarul de angajati in medie cu 11% in 2020

03.12.2019, 00:08 Sursa: zf.ro

Peste jumatate din companiile din Romania (54%) intentioneaza sa creasca anul viitor numarul de angajati in medie cu 11%, cea mai mare cerere venind din sectorul IT&C, urmat de industrie, auto si retail, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC Romania. "Estimarile noastre arata ca Romania are nevoie de inca un milion de angajati in urmatorii cinci ani, pentru a obtine o crestere economica medie de 3,5% anual. Asa cum stim, in ultimii ani forta de munca a devenit mai greu de gasit, existand riscul de a limita potentialul de dezvoltare al economiei", declara Ionut Simion, country managing partner, PwC Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare