Eveniment

thumbs

Iohannis a promulgat legea dublarii alocatiilor, PNL vrea sa amane implementarea masurii. Raluca Turcan: Legea va fi completata de o OUG pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare

14.01.2020, 15:00 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Raluca Turcan a declarat, marti pentru MEDIAFAX, ca toate majorarile alocatiilor pentru copii sunt legate de PNL, iar datorita partidului acestea au fost indexate, incepand din acest an, cu rata inflatiei. Vicepremierul a adaugat ca Guvernul va gasi resursele financiare pentru dublarea alocatiilor.

"PNL este partidul de care sunt legate toate majorarile alocatiilor pentru copii de pana acum: 2008, 2015 si 2019. In plus, incepand cu 1 Ianuarie 2020, alocatiile sunt indexate cu rata inflatiei tot datorita Partidului National Liberal. Guvernul PNL va gasi resursele financiare pentru dublarea alocatiilor de stat pentru copii, asa cum prevede legea promulgata astazi de Presedintele Klaus Iohannis. Cand a fost construit bugetul pe anul 2020, la finalul anului trecut, suma necesara pentru ca alocatiile marite sa intre in plata nu a fost inclusa, nefiind lege in vigoare", a afirmat Raluca Turcan, marti pentru MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca legea promulgata de presedintele Iohannis va fi completata de o ordonanta de urgenta a Executivului pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a masurii de dublare a alocatiilor pentru copii pana la prima rectificare bugetara.

"Ca atare, pentru ca PNL este intr-un dialog continuu cu presedintele Klaus Iohannis, promulgarea de astazi (marti - n.r.) a legii privind alocatiile va fi completata de o ordonanta de urgenta a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea in vigoare a legii de dublare a alocatiilor pana la prima rectificare bugetara din acest an, la inceputul lunii Iulie, asa cum prevede legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Presiunea care apasa bugetul din acest an, din motive ce tin de politica falimentara a fostului guvern, dorim sa nu afecteze copiii din Romania", a conchis Turcan.

Reactie vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea ce prevede dublarea alocatiei de stat pentru copii, sump care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, lege prevede majorarea cuantumului alocatiei de stat pentru copii astfel:

- 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

- 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;

- 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare