Banci si asigurari

thumbs

ANAF va publica "lista rusinii" in aceasta luna. Verificati daca lucrati la o companie cu datorii

21.01.2020, 09:31 Sursa: zf.ro

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va publicat in aceasta luna lista cu datornicii care nu si-au platit obligatiile fiscale in T4 2019, conform legislatiei in vigoare.

In "lista rusinii" sunt incluse firmele care nu si-au achitat obligatiile fiscale catre Fisc in T4 2019. "Lista rusinii" este reglementata de Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.

Obligatiile fiscale pentru T4 2019 sunt aferente perioadei octombrie - decembrie 2019. In cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei in sus.

Ordinului Ministerului Finantelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii, regelmenteaza faptul ca aceste obligatii fiscale trebuiau platite.

Pentru publicarea obligatiilor fiscale restante, nu au fost avute in vedere sumele de rambursat/de restituit, intrucat art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF.

Sunt publicate obligatiile fiscale restante totale care depasesc urmatoarele plafoane: a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori

ANAF va efectua modificari "in termen de 15 zile de la achitarea integrala a obligatiilor fiscale datorate, organul fiscal central opereaza, din oficiu, modificarile pentru fiecare debitor care si-a achitat aceste obligatii, in sensul eliminarii din liste".

Lista poate fi consultata AICI

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare