Eveniment

thumbs

Picatura care a umplut paharul: Tribunalul Municipiului Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa isi suspende activitatea pe fondul abrogarii pensiilor speciale

21.01.2020, 14:28 Sursa: zf.ro

Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) si Curtea de Apel Bucuresti (CAB) isi vor suspenda activitatea, incepand de miercuri, pe perioada nedeterminata, ca urmare a nemultumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu, au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul instantelor.

Magistratii sunt nemultumiti pentru ca pe masa parlamentarilor se va afla, in 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, dupa ce Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

"Adunarea Generala a Judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, intrunita in sedinta din 21 ianuarie 2020, la convocarea Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM: a hotarat, cu unanimitate, ca iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu pentru judecatori, este de natura a incalca independenta si a afecta statutul constitutional al acestora; a hotarat, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi si suspendarea activitatii de judecata incepand cu data de 22 ianuarie 2020 si pana la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistratilor", anunta CAB.

In ultimele saptamani, mai multi magistrati, dar si alti angajati din sistemul de justitie si-au manifestat nemultumirea fata de masurile Parlamentului si spun ca masurile sunt si neconstitutionale si incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel Bucuresti si alte instante din tara si-au suspendat activitatea si in luna decembrie, avand la baza aceleasi considerente.

Actiunilor de protest li s-au alaturat si procurori din cadrul mai multor parchete din tara.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare