Burse

thumbs

Nuclearelectrica scapa de sechestrul definitiv pus in speta dintre statul roman si fratii Micula

21.01.2020, 16:14 Sursa: zf.ro

"In data de 20.01.2020, S.N. Nuclearelectrica SA ("SNN") a primit de la Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti "Mazilu si Asociatii" Procesul verbal de radiere a sechestrului instituit asupra unui numar de 67.071.301 actiuni detinute de Statul Roman la SNN, cu o valoare nominala de 10 lei/actiune, actiuni administrate prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, ca urmare a recuperarii integrale a creantei si a cheltuielilor de executare si a indeplinirii obligatiilor de catre debitor", arata Nuclearelectrica intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Si Conpet Ploiesti, operatorul sistemului national de transport al titeiului si gazolinei, a scapat recent de sechestrul definitiv dupa ce in decembrie a primit un proces verbal similar de sechestru pe 58% din companie. Sechestrul a fost totusi suspendat in asteptarea unei decizii definitive in procesul dintre stat si cei doi frati.

Afectata a fost si activitatea Romatsa printr-un titlu executoriu de poprire asupra conturilor companiei.

Speta a privit un sir de procese in care statul roman a fost actionat in instante internationale de catre de Ioan si Viorel Micula si societatile European Food S.A., Starmill S.R.L., Multipack S.R.L, in temeiul Acordului privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor intre Guvernul Romaniei si Regatul Suediei. Procesul a fost deschis in anul 2005 la ICSID, Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala, cea mai inalta instanta judecatoreasca pentru litigiile economice.

Conflictul s-a stins ulterior dupa ce pe 13 decembrie Guvernul a alocat suma de 912,5 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara, bani care au fost folositi pentru plata titlului executoriu emis in baza deciziei Curtii de Arbitraj Internationala catre fratii Micula.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare