Business Hi-Tech

thumbs

UiPath domina lista celor mai mari 25 de runde de finantare incheiate in 2019 de start-up-urile de IT. Cu toata explozia inregistrata in ultimii ani de ecosistemul de start-up-uri, volumul finantarilor acordate in Romania de fondurile de capital de risc start-up-urilor ramane cel mai mic din Europa, sub cel din Bulgaria

22.01.2020, 12:50 Sursa: zf.ro

Doar 9 start-up-uri de tehnologie lansate din Romania au obtinut in 2019 finantari cu o valoare mai mare de 1 mil. euro, recordul fiind detinut de furnizorul de roboti software UiPath, care a atras o suma de peste o jumatate de miliard de euro, conform unui raport al companiei de consultanta si analiza EY, care include si date furnizate de portalurile Dealroom si Crunchbase. Practic, potrivit sursei citate, din suma totala de 613 mil. dolari a celor mai mari 25 de runde de finantare, aproape 93% este generata de tranzactia realizata de UiPath. Volumul total al finantarilor a crescut cu 50% fata de anul precedent, rata de crestere care se mentine chiar daca este exclusa runda record de la UiPath, in conditiile in care numarul de tranzactii cu valori de peste 1 mil. euro a crescut. Raportul EY include date pana la finele lunii noiembrie 2019. UiPath, un start-up fondat in Romania in 2015 de o echipa condusa de Daniel Dines, un fost angajat al Microsoft care s-a intors in Bucuresti pentru a-si infiinta propria firma, a primit in aprilie 2019 o runda de finantare record, de 568 mil. dolari, care a dus evaluarea companiei la 7 mld. dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare