Companii

thumbs

Barometrul Edelman 2020: Majoritatea cetatenilor din tarile dezvoltate nu se asteapta sa aiba o situatie mai buna peste cinci ani. Cea mai de incredere "institutie" este mediul de business

22.01.2020, 13:35 Sursa: zf.ro

Majoritatea cetatenilor din tarile dezvoltate nu se asteapta sa aiba o situatie mai buna peste cinci ani, in pofida unei economii globale puternice si a nivelului foarte scazut al somajului, printre temerile lor fiind recesiunea, automatizarea, concurenta straina, imigratia, arata Barometrul de Incredere Edelman 2020. Majoritatea angajatilor (83%) se tem ca isi vor pierde locul de munca din cauza automatizarii, se tem de o recesiune care se intrezareste, de lipsa unei pregatiri adecvate, de o concurenta straina mai ieftina, de imigrantie si de o economie bazata pe contracte temporare. In acelasi timp, 57% dintre respondenti sunt ingrijorati ca vor pierde respectul si demnitatea de care s-au bucurat in trecut, in tarile lor. Aproape doua din trei persoane simt ca ritmul schimbarilor tehnologice este prea rapid. De asemenea, nu exista un adevar acceptat de toata lumea, 76% spun ca se tem ca fenomenul fake news va fi utilizat ca arma. "Traim intr-un paradox al increderii. De cand am inceput sa masuram nivelul de incredere, acum 20 de ani, cresterea economica a dus la cresterea increderii. Acest trend continua in Asia si in Orientul Mijlociu, dar nu si in tarile dezvoltate, unde inegalitatea veniturilor nationale este acum un factor mai important. Fricile inabusesc speranta, iar crezul ca munca sustinuta duce la ascensiune sociala a fost invalidat.", a declarat Richard Edelman, CEO al Edelman.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare