Companii

thumbs

ZF Power Summit 2020 pune pe masa o strategie energetica concreta: gazul trebuie sa fie combustibilul tranzitiei energetice in Romania pentru ca este o resursa locala. Ce alte solutii vad liderii unei piete de peste 30 mld. euro?

20.02.2020, 00:08 Sursa: zf.ro

Cea de-a noua editie a ZF Power Summit, eveniment organizat de Ziarul Financiar care a avut loc in perioada 17-18 februarie, a fost in totalitate dedicata tranzitiei energetice, cel mai fierbinte subiect din domeniu la acest moment. Mai bine de 40 de speakeri au acceptat invitatia ZF la dezbatere, iar timp de doua zile, pe durata unui maraton de circa 10 ore de discutii, cu prezenta in sala a mai bine de 250 de participanti, a fost identificat un set de masuri pentru tranzitia sectorului energetic, unul dintre putinele care plaseaza Romania printre liderii europenei. Care sunt concluziile? 1. Gazul trebuie sa fie combustibilul prin care Romania va realiza tranzitia energetica de la zona de carbuni spre partea de regenerabile. Motivul este simplu. Mai bine de 150 de miliarde de metri cubi de gaze asteapta sa fie scoase din Marea Neagra, iar pe plan local, onshore, perspectivele de productie sunt foarte bune. Circa 25% din productia de energie a Romaniei este bazata acum pe carbuni, domeniu care va fi puternic afectat de Green Deal, megapachetul de masuri anuntat la inceputul acestui an de Comisia Europeana in care decarbonizarea economiilor are rolul principal. Romania nu va putea renunta la carbuni in zece ani de zile, dar trecerea de la aceasta zona de producere a energiei spre forme regenerabile nu se va face fara unitatile bazate pe gaz.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare