Companii

thumbs

MedLife a deschis un laborator de testare pentru infectia cu coronavirus. O asistenta de la maternitatea din Bucuresti a iesit pozitiv

27.03.2020, 15:47 Sursa: zf.ro

MedLife a deschis propriul laborator de testare pentru infectia cu coronavirus, iar capacitatea de procesare a testelor este de 300 pe zi, informeaza compania.

"Am pus in functiune propriul laborator, Real Time PCR, in vederea depistarii infectiei cu COVID-19 (coronavirus). Noul laboratorul functioneaza in conditii de maxima siguranta si la standardele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Laboratorul are capacitatea de procesare de 300 de teste pe zi, aceasta capacitate urmand sa fie atinsa gradual", potrivit informatiilor oferite de MedLife.

In prima faza, compania a inceput testarea personalului din toate unitatile MedLife care primesc pacienti vulnerabili, expusi infectiei cu noul virus, dupa ce saptamana trecuta a existat un caz de infectare cu coronavirus al unei paciente in maternitatea MedLife Grivita.

Din cele 93 de teste efectuate la maternitate, unul a iesit pozitiv, respectiv o asistenta de la sectia de obstetrica ginecologie care intrase in contact cu pacienta. Compania a anuntat ca au fost testate celalte mame internate, doi tati si cei 15 noi nascuti prezenti in maternitate la momentul confirmarii testului.

Asistenta a intrat in auto-izolare imediat dupa ce pacienta a fost confirmata pozitiv COVID 19, respectiv in data 23 martie. Pana la comunicarea unei decizii din partea DSP, Medlife va dispune de urgenta testarea membrilor de familie ai asistentei si a tuturor contactilor ei.

De asemenea, Medlife va relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i tine sub monitorizare.

"In continuare, testam in timp real orice contact pe care il identificam cu potential de contaminare. Daca totusi in testarile urmatoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vom testa si rudele acestora pana vom inchide complet cercul si riscurile potentiale de infectie din maternitatea noastra. Vom fi alaturi de pacientii si de colegii nostri pana la capat".

Activitatea spitalului Life Memorial si a maternitatii din incinta spitalului este in continuare suspendata, fiind in derulare un proces de dezinfectie si de sterilizare.

Toate celelalte unitati medicale MedLife din Bucuresti si din tara functioneaza in parametri normali.

MedLife a extins procesul de testare pentru toti medicii si asistentii care sunt direct implicati in procesul de triaj la intrarea in unitatile retelei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare