Business international

thumbs

Coronavirus: Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, le cere clientilor sa efectueze donatii pentru sprijinirea angajatilor din cadrul Amazon

27.03.2020, 18:40 Sursa: zf.ro

Directorul executiv al Amazon Jeff Bezos este subiectul unei controverse dupa ce a publicat un fond de ajutor al angajatilor care lucreaza in timpul pandemiei de COVID-19, potrivit The Independent.

Fondul de ajutor Amazon a fost creat cu 25 de milioane de dolari pentru a ajuta "angajatii si partenerii" companiei, fiind in primul rand vizati angajatii care livreaza produse de-a lungul Statelor Unite.

Pe langa faptul ca Amazon a cheltuit 25 de milioane de dolari pentru crearea fondului, compania ofera posibilitatea publicului de a dona orice suma pe care o considera importanta.

"Nu ne asteptam ca toata lumea sa faca asta, poti dona catre fond doar daca simti nevoia", a scris Amazon pe site-ul oficial.

Insa miscarea a fost aspru criticata. Un client al companiei a scris pe Twitter urmatoarele:

"Cum se face ca firma ta valoreaza peste un TRILION de dolari si ceri publicului sa faca donatii intr-un fond de ajutor? De parca Amazon nu poate sa isi plateasca angajatii de unul singur."

Amazon este evaluata la un trilion de dolari, iar averea neta a lui Jeff Bezos este estimata la 114 miliarde de dolari, ceea ce ii ofera titlul de cel mai bogat om de pe planeta. In 2018, compania a raportat un venit de 11 miliarde de dolari, insa nu a platit niciun cent guvernului.

Pe masura ce pandemia continua sa se raspandeasca si tot mai multi consumatori isi indreapta atentia asupra site-ului de e-commerce, compania anticipeaza venituri mult mai mari anul acesta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare