Zf 24

thumbs

Ioan Filip, presedintele Taparo la ZF 15 minute cu un antreprenor: Am inceput ieri productia de masti chirurgicale pe prima linie instalata. Vom avea in total patru linii, dintre care una va realiza masti FFP2 si FFP3, care asigura o protectie mai buna

31.03.2020, 15:59 Sursa: zf.ro

Techtex, companie parte a grupului Taparo specializat in productia de mobilier tapitat, a inceput ieri productia de masti chirurgicale, urmand ca pana la finalul acestei saptamani sa ajunga la o capacitate de 150.000 de masti pe zi.

"Am inceput productia de ieri. Speram ca in a doua parte a saptamanii acesteia sa fim aproape de capacitatea pe care noi ne-am propus-o, dar si pentru noi a fost o provocare. Iar pentru perioada urmatoare cresterea capacitatii va insemna montarea urmatoarelor trei masini avand in vedere o solicitare mare pe anumite tipuri de masti. Avem in calcul inclusiv o suplimentare a capacitatii de productie. Insa, deocamdata cele patru linii si impreuna cu alte investitii ar trebui sa asigure o capacitate care sa asigure nevoile acestei crize", a spus Ioan Filip, presedintele grupului Taparo la emisiunea online ZF Audio special - 15 minute cu un antreprenor. Techtex din judetul Bihor este o companie specializata in productia de textile tehnice si unul dintre materiale pe care le produce este netesut, utilizat in productia de echipamente medicale, echipamente de protectie, cat si in productia de masti. Ioan Filip spune ca la finalul saptamanii viitoare ar trebui sa ajunga la fabrica urmatoarele doua linii, iar pana pe 15 aprilie, ultima linie de productie.

"Capacitatea de productie a fabricii va fi de 500.000 de masti pe zi. Primele trei linii pe care le vom avea in functiune vor produce masti chirurgicale, care au in componenta lor trei straturi filtrante. Unul dintre staturile are un grad de filtrare de 98,2%, iar a patra linie va produce va produce mastile FFP2 si FFP3, care asigura o sigilare mai buna. Aceste masti vor avea patru straturi filtrante, cu caracteristici diferite fata de mastile chirurgicale". El spune ca deja compania trimis masti la Suceava si Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare