Companii

thumbs

#cumreinviembusinessul: Industria alimentara merge inainte. Cel mai bun moment pentru industria alimentara romaneasca poate fi acum: se poate dubla de la 50 la 100 mld. lei, daca toata productia agricola de cereale si animale vii se va procesa intern

01.04.2020, 00:08 Sursa: zf.ro

Industria alimentara romaneasca, un sector de 50 mld. lei in 2019, s-ar putea dubla la 100 mld. lei in contextul investitiilor in procesare, iar balanta comerciala deficitara a Romaniei in zona de produse agroalimentare s-ar putea echilibra daca fermierii ar trimite mare parte din recolte catre fabricile din Romania. Cu granite inchise si cu o nevoie in crestere de produse alimentare, deficitul de materie prima din fabricile locale ar putea fi suplinit tot de productie agricola romaneasca. "Au trecut 30 de ani de la Revolutie si noi am pierdut timpul". "Sunt prea putini procesatori in Romania pentru a fi consumata materia prima disponibila. Noi dam cat grau ni se cere procesatorilor de faina, dar surplusul il trimitem in afara tarii. Daca ar fi mai multi procesatori, producatorii ar da toata materia prima pe piata interna. Acum se proceseaza mai putin decat se produce. E nevoie de timp si de conditii pentru a aparea procesatorii", a spus pentru ZF Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj. Grupul de firme Cerealcom exploateaza o suprafata de circa 25.000 de hectare si comercializeaza aproximativ 1 milion de tone de cereale pe an, atat din productia proprie, cat si de la alti fermieri. Compania are silozuri cu o capacitate de stocare de peste 500.000 de tone de cereale, amplasate in sud-vestul Romaniei, dar si in portul Constanta, unde traderul are o capacitate de depozitare de 100.000 tone, care permite incarcarea navelor de mare tonaj.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare