Banci si asigurari

thumbs

Prima iesire publica a guvernatorului BNR de la izbucnirea crizei. Cursul de schimb s-a stabilizat, dobanzile au scazut, iar retragerile de numerar de la banci s-au redus, dupa ce a fost depasit varful tensiunilor financiare generate de criza COVID -19

01.04.2020, 00:08 Sursa: zf.ro

¬ Sistemul bancar romanesc este solid si functioneaza cu parametrii de lichiditate si solvabilitate peste mediile europene, iar sistemul de plati a lucrat fara eroare, a transmis ieri guvernatorul BNR Mugur Isarescu in prima iesire publica de la izbucnirea crizei coronavirus (COVID-19), care a avut implicatii si in domeniul monetar, bancar si financiar. Varful tensiunilor generate de criza COVID-19 in domeniul monetar, bancar si financiar a fost depasit, a dat asigurari guvernatorul BNR. "Daca in perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale institutiilor de credit, pentru a acoperi cererea populatiei si a intreprinderilor, au atins nivelul record de 4,4 mld. lei (de doua ori mai mult decat in decembrie 2019, perioada sarbatorilor de iarna), in ultimele zile acestea s-au redus substantial. Valoarea numerarului din casele de circulatie ale institutiilor de credit a crescut, ceea ce inseamna ca acum acestea isi pot acoperi din interior necesarul de numerar pentru efectuarea platilor si alimentarea fluenta a ATM-urilor", a transmis Isarescu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare