Business Hi-Tech

thumbs

Unul dintre fondatorii Telus si un fost manager de la Amazon au lansat in Romania un magazin online de telefoane reconditionate si vor sa ajunga la o cota de piata de 10%

06.04.2020, 11:20 Sursa: zf.ro

Startup-ul romanesc fenix.eco, fondat de business angel-ul Gregoire Vigroux si de un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux, lanseaza astazi o platforma online pentru vanzarea de telefoane inteligente reconditionate si tinteste o cota de piata de 10% in Romania, in paralel cu extinderea in alte tari din regiune. Platforma are disponibile peste 20 de modele, cu preturi, in medie, cu 50% mai mici fata de cele ale unor smartphone-uri noi. "Fenix.eco este un magazin online dedicat cumparatorilor inteligenti. Fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea, clientii nostri pot economisi pana la 50% din valoarea telefonului. Am incorporat principiile economiei circulare in modelul nostru de afaceri, ceea ce face ca solutia sa fie si mai adecvata acestor vremuri dificile", a declarat Gregoire Vigroux, care a investit 200.000 de euro in fenix.eco. Magazinul online vinde smartphone-uri cu o vechime de 12 pana la 36 de luni, care au fost curatate de toate datele utilizatorului anterior si reconditionate complet de un partener certificat ISO. Toate telefoanele fenix.eco sunt vandute cu o garantie de 12 luni. "Aproape 5 milioane de smartphone-uri sunt vandute in Romania in fiecare an. Ambitia noastra pe termen lung este sa cucerim 10% din aceasta piata, ceea ce echivaleaza cu vanzarea a 500.000 de telefoane pe an. Acesta este planul nostru doar pentru Romania. In prezent discutam cu investitorii pentru a extinde fenix.eco in alte 3 tari din Europa de Est, in 2021. Pana acum am investit in 12 startup-uri din Romania si am lansat 5 companii pe cont propriu. Dar trebuie sa spun ca fenix.eco este probabil una dintre cele mai entuziaste provocari de afaceri carora m-am dedicat vreodata".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare