Business international

thumbs

Cat mai dureaza pana atingem imunitatea de "turma": Aproximativ 5% din locuitorii celor mai afectate tari au devenit imuni coronavirusului

23.05.2020, 01:00 Sursa: zf.ro

Saptamana trecuta, un videoclip in care apare Dr. Michael Ryan - seful Departamentului de Urgente al OMS - a devenit viral prin comentariile asupra ideii conform careia imunitatea de turma ne-ar putea ajuta sa controlam coronavirusul, scrie Euronews.

"Oamenii nu traiesc in turme. Cred ca trebuie sa fim foarte atenti cand folosim acesti termeni pentru ca ar putea duce la un rezultat extrem de brutal care nu pune oamenii, viata si suferinta in centrul ecuatiei", a declarat Ryan.

Un sondaj din Marea Britanie arata ca unu din patru sute de oameni este infectat cu coronavirus, adica 0,27% din populatie. In Franta, un studiu condus de Institutul Pasteur spune ca 4,4% din populatia tarii a fost infectata. Cercetatorii continua sa explice ca "aproape 65% din populatie ar trebui sa fie imuna pentru a controla pandemia".

Pe 13 mai, guvernul suedez a publicat un studiu realizat cu ajutorul a 60.000 de oameni, concluzionand ca doar 5% din populatia tarii a fost infectata. Suedia inregistreaza peste 30.000 de cazuri cu coronavirus si aproximativ 3.700 de decese.

Intre timp, rata de prevalenta din Madrid ar fi de 11,3%, insa in provinciile din sudul, estul si nord-vestul Spaniei, rata ar fi mult mai mica. In Sevilla, de exemplu, 2,3% din populatie a contactat coronavirusul.

In medie, studiile din Franta si Spania sugereaza ca aproximativ 5% din populatia tarilor a dezvoltat anticorpi. Cele doua state au raportat peste 28.000 de decese.

In statul New York, principalul focar din SUA, aproximativ 14% dintre cetateni au contactat virusul. In New York City, rata de prevalenta ar fi de 21,2%, conform Business Insider. Momentan nu este clara rata de infectie la nivel national pentru Statele Unite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare