Business international

thumbs

"Nu ne vom inchide tara": Presedintele Donald Trump anunta ca nu va relansa restrictiile de circulatie in cazul unui al doilea val de infectii cu coronavirus

23.05.2020, 01:03 Sursa: zf.ro

Presedintele Donald Trump a declarat joi ca "nu ne vom inchide tara" chiar daca Statele Unite ar fi lovite de un al doilea val de infectii cu coronavirus, potrivit CNBC.

"Vom stinge focul. Nu ne vom inchide tara. Putem stinge focul. Daca va exista vreo flacara, o vom stinge. Dar nu ne vom inchide tara", a spus Trump.

Expertii americani in sanatate, inclusiv cei din administratia Trump, au spus ca virusul va continua sa se raspandeasca si in ultimele luni ale anului, putand deveni si mai greu de combatut odata ce va incepe sezonul gripei.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase si membru al echipei speciale de combatere a coronavirusul din cadrul Casei Albe, a declarat ca nu exista "niciun dubiu" in ceea ce priveste noile valuri de cazuri.

Liderii statelor americane au impus restrictii severe asupra cetatenilor si business-urilor pentru a incetini ritmul de raspandire a virusului. Insa cum economia Statelor Unite se chinuie sub regulile actuale de distantare sociala, Trump a devenit tot mai vocal in ceea ce priveste procesul de redeschidere a economiei.

Toate cele 50 de state au inceput sa isi redeschida treptat activitatile - inclusiv New York-ul, epicentrul crizei din SUA - chiar daca numarul de cazuri continua sa creasca in unele zone ale tarii.

Pana in prezent, s-au raportat cel putin 1,5 milioane de cazuri si circa 94.000 de decese cauzate de coronavirus in Statele Unite, conform datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins. In plus, de la declararea starii de urgenta la jumatatea lunii martie, si-au depus actele de somaj aproape 39 de milioane de americani, egaland numarul de cereri de somaj raportat intr-o perioada de 18 luni din timpul Marii Depresiuni a anilor 1930.

Joe Biden, fostul vicepresedinte al Statelor Unite si principalul rival al lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din noiembrie, a declarat ca recuperarea economica pare sa fie "foarte, foarte departe".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare