Eveniment

thumbs

Ludovic Orban: Vom prezenta miercuri planul de relansare economica. In maxim o luna intra masurile in vigoare

29.06.2020, 13:56 Sursa: zf.ro

Premierul Ludovic Orban, a anuntat ca va prezenta planul de relansare economica, anuntat inca din luna mai. Planul ar contine programe pentru stimularea investitiilor, subventionarea unei parti din salariul angajatilor care revin la munca, infiintarea unui fond de investitii national.

"Miercuri vom prezenta planul de relansare economica, masurile prezentate vor intra in vigoare in cel mult 30 de zile de la prezentarea planului", a spus premierul Ludovic Orban, prezent la un eveniment organizat de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR)

Guvernul isi propune sa investeasca in proiecte publice circa 6% din PIB in urmatorii doi ani si sa creeze un fond de investitii national, care sa fie initial capitalizat din fonduri publice si apoi sa fie listat la bursa.

Analistii economici consultati de ZF spun ca masurile prezentate sunt bune, insa ramane de vazut cum vor fi puse in practica, in contextul in care situatia economica ramane in continuare fluida.

"Mie mi se pare ca in conditiile actuale trebuie sa tratam aceste declaratii cu un graunte de sare, cum s-ar zice. Lucrurile sunt in schimbare si autoritatile sunt nevoite sa reactioneze la fiecare saptamana la noile informatii care apar. S-au luat pana acum masuri, cateodata nu foarte coordonate si insuficiente, dar ele erau necesare si au dat o perspectiva economiei", a declarat Aurelian Dochia, analist economic.

Aurelian Dochia crede insa ca una dintre cele mai mari probleme pentru relansarea economica va fi increderea consumatorilor, care va reveni greu la valorile de dinainte de criza medicala.

"Masurile asa-numite pentru repornirea economiei sunt mult mai greu de apreciat, pentru ca, indiferent de ce spune si ce face guvernul, ramane un mare semn de intrebare cu privire la consumatori. Este putin probabil ca lucrurile sa revina repede la normal."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare