Business Hi-Tech

thumbs

Network One Distribution, liderul pietei de distributie IT&C, detinut integral de Iulian Stanciu, si-a majorat afacerile la 1,35 mld. lei, dar a avut un castig mai mic cu 57% in 2019

30.06.2020, 10:26 Sursa: zf.ro

Network One Distribution (NOD), liderul pietei de distributie IT&C din Romania, si-a majorat anul trecut afacerile cu 6%, la 1,35 mld. lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finante. Distribuitorul IT&C a depasit pragul de 1 mld. lei inca din 2017, cand cifra de afaceri neta s-a situat la 1,09 mld. lei, cu 9,6% mai mare comparativ cu 2016. Profitul net al companiei a scazut insa puternic in 2019, cu 57%, la 13,6 mil. lei, de la 21,3 mil. lei in 2018, conform datelor de la Finante. Compania si-a crescut in 2019 numarul mediu de salariati cu 50, pana la 391, potrivit aceleiasi surse. NOD distribuie atat branduri IT&C internationale, cat si propriile marci - Serioux (produse IT), Horizon (televizoare), Heinner (electrocasnice), Heinner Home (textile pentru casa), U-Grow (produse pentru copii), Momki (jucarii) si Pegas (biciclete).

In total, compania lucreaza cu peste 3.000 de comercianti si peste 130 de branduri. Pe langa distributia de produse IT&C, NOD le pune la dispozitie retailerilor si solutii cloud, precum si servicii profesionale precum management al activelor software (SAM), migrare si instalare de solutii Microsoft, audit GDPR (regulamentul de protectie a datelor cu caracter personal) si solutii de tip city manager pentru gestionarea diferitelor procese automatizate in cadrul unei administratii publice. NOD este controlata de antreprenorul roman Iulian Stanciu, CEO-ul grupului eMAG - cel mai mare retailer online din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare