Business Hi-Tech

thumbs

Noul Apple Watch ar putea fi un inamic redutabil impotriva COVID-19. Device-ul masoara nivelul oxigenului din sange, un indicator important in lupta cu boala

16.09.2020, 10:48 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Apple Watch Series 6, lansat marti seara, masoara pentru prima data nivelul de oxigen din sange in doar 15 secunde. Noile produse Apple revolutioneaza piata produselor de profil.

Nivelul de oxigen din sange este un indicator care arata cat de bine functioneaza sistemul respirator si cel cardiovascular.

Apple a anuntat un parteneriat cu Universitatea din Seattle pentru a analiza daca datele nivelului de oxigen din sange pot sa fie un indiciu in cazurile de Covid.

Apple a prezentat cateva cazuri ale unor persoane carora Apple Watch le-a salvat viata: in cazul unei persoane, senzorul ceasului a detectat un puls marit si a alertat serviciile medicale.

Apple a lansat diferite fete pentru ceas pentru diferite meserii: medic, fotograf sau surfer, dar ar putea exista o noua versiune speciala, cu informatiile de care fiecare are nevoie.

Apple a anuntat si o serie noua numita Apple Watch SE, o versiune cu un pret mai accesibil, care va porni de la un pret de 279 de dolari.

La evenimentul de lansare primul anuntat a fost iPad-us de a 8-a generatie, care are acelasi design, performanta mult mai buna gratie procesorului A12 Bionic, cu 40% mai rapid si un salt de 2X in ceea ce priveste grafica. Apple sustine ca este de doua ori mai rapid decat cel mai vandut laptop Windows, de trei ori mai rapid ca cea mai populara tableta cu Android.

Noul iPad de a 8-a generatie este compatibil cu tastatura si Apple Pencil si va veni din start cu iPadOS 14. Tableta are un ecran de 10.2 inci, iar pretul este de 329 de dolari. iPad Air 4 este urmatorul pe lista. iPad Air vine in cinci culori diferite si are un display de 10.9 inci liquid retina, rezolutie de 2360 x 1650. Noul iPad Air va avea un procesor A14 Bionic care Apple sustine ca este primul din lume cu un proces de fabricare pe 5nm. Are 11.8 miliarde de transistori in interior. Acest procesor aduce un progres cu 40% fata de precedentul iPad Air. iPad Air va costa 599 de dolari.

A fost anuntat si Apple One, un program prin care utilizatorul poate face un abonament comun pe diferite platforme: Apple Music, iCloud, Apple TV, Fitness+.

De asemenea, Apple a anuntat un proiect de reducere a amprentei de carbon, obiectivul fiind ajungerea la zero pana in 2030.

Lnsarea Apple a putut fi vazuta live si in Romania, pe canalul de Youtube al companiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare