Business Hi-Tech

thumbs

Victor Racariu, general manager Glovo CEE: Am crescut mult pe fondul pandemiei. Estimam o valoare tranzactionata de 150 mil. euro anul acesta, plus 400% fata de anul trecut

29.10.2020, 11:56 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Victor Racariu, General Manager Glovo CEE, care ofera servicii de livrare rapida pentru orice prin intermediul unei aplicatii mobile, estimeaza pentru finalul anului in curs o valoare tranzactionata prin Glovo de aproximativ 150 mil. euro, in crestere cu 400% mai mult fata de 2019, cand valoarea tranzactionata de companie a fost de 30 mil. euro.

"Estimam ca pana la final de an vor fi livrate prin Glovo aproximativ 10 milioane de comenzi. Cresterea fata de anul trecut este foarte mare, asta si pentru ca ne-am extins in multe orase. La finalul anului estimam o valoare tranzactionata prin Glovo de circa 150 mil. euro", a spus Victor Racariu, general manager Glovo CEE.

El spune ca, inainte de pandemie, estimarile in ceea ce priveste valoarea tranzactionata inregistrata la finalul anului in curs erau de 90 mil. euro.

In prezent, Glovo este prezent in 33 de orase din Romania si are circa 5.000 de curieri activi saptamanal. Anul acesta, Glovo s-a extins in 23 de orase noi la nivel national si a ajuns sa inregistreze p platforma peste 2.500 de parteneri, atat restaurante cat si supermaketuri sau alte magazine mai mici.

"Viziunea noastra este sa avem pe platforma orice magazin de la care oamenii pot achizitiona ceva. Zona de restaurante este cea mai mare, anul acesta am adus in platforma peste 1.500 de restaurante."

Planurile pentru 2021 vizeaza in continuare extinderea. Astfel, Glovo are ca obiectiv pentru anul viitor sa ajunga in 65 de orase din tara si sa ajunga la o valoare tranzactionata de 230 mil. euro.

In plus, compania are in plan sa deschida trei "cook rooms", mici bucatarii pe care sa le subinchirieze restaurantelor care vor sa pregateasca produse doar pentru livrare. Acestea vor fi amplasate in zone dens populate, in care nu sunt prezente alte restaurante, a adaugat Victor Racariu.

"Investitia intr-o cook rooms va fi in jurul sumei de 150.000 si 200.000 de euro." El a spus ca preturile pentru restaurantele care vor sa gateasca in aceste bucatarii nu sunt inca stabilite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare