Eveniment

thumbs

Micii investitori au imprumutat statul cu 13,4 mil. lei in prima sedinta de subscriere a titlurilor de stat Fidelis, editia martie 2021

01.03.2021, 17:24 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Ministrul Nazare: Statul roman continua aceste emisiuni si anul acesta, atat la solicitarea investitorilor persoane fizice, dar si din dorinta de a familiariza populatia cu mecanismele pietei de capital.

Circa 13,4 mil. lei au subscris investitorii persoane fizice in prima zi a ofertei de titluri de stat Fidelis, editia martie 2021, cea pentru care Ministerul Finantelor plateste dobanzi chiar si de 3,1% pe an, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar.

Circa 6,3 mil. lei au fost subscrisi pe transa in euro, cea care are o scadenta de cinci ani si pentru care Ministerul Finantelor plateste o dobanda de 1,55% pe an.

Pentru transa in lei cu scadenta de 1 an, cea cu dobanda de 2,85%, subscrierile din 1 martie 2021 au fost de 5,2 mil. lei, iar pentru cea pe trei ani, cu dobanda de 3,1%, subscrierile s-au ridicat la 1,9 mil. lei, arata datele ZF.

De luni, 1 martie 2021 si pana pe 19 martie 2021, adica pe parcursul a trei saptamani, investitorii persoane fizice pot imprumuta statul roman, intr-o noua oferta de titluri de stat Fidelis, intermediata de BT Capital Partners, Banca Transilvania, BCR si BRD, si care va fi listata la bursa de la Bucuresti.

"Succesul emisiunilor de titluri de stat Fidelis lansate anul trecut cu sprijinul BT Capital Partners/Banca Transilvania, BCR si BRD a confirmat increderea pe care romanii o au in aceste instrumente de economisire dedicate persoanelor fizice, in conditii avantajoase. Statul roman continua aceste emisiuni si anul acesta, atat la solicitarea investitorilor persoane fizice, dar si din dorinta de familiariza populatia cu mecanismele pietei de capital", spune Alexandru Nazare, Ministrul Finantelor.

Cele trei noi emisiuni de titluri de stat sunt adresate exclusiv investitorilor persoane fizice, iar valoarea minima a unei subscrieri la emisiunile in lei este de 5.000 de lei, in timp ce pentru emisiunea in euro valoarea minima care poate fi subscrisa este de 1.000 de euro.

Conform legisla tiei in vigoare, dobanzile s i ca stigurile de capital realizate din de tinerea s i tranzac tionarea titlurilor de stat emise de Statul Roman prin Ministerul Finan telor sunt venituri netaxabile. Prima zi de tranzac tionare este preconizata s a fie 25 martie 2021, potrivit BVB.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare