Business Hi-Tech

thumbs

Startup-ul american Scooterson, care produce scutere electrice ce utilizeaza tehnologii de inteligenta artificiala, vizeaza sa atraga o finantare de 740.000 euro pentru lansare, productie, marketing si vanzari

07.04.2021, 18:47 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Scooterson, startup american fondat de romanul Mihnea de Vries - un antrepenor roman cu 25 de ani de experienta in tehnologie, marketing si productie video - si Deepansh Jain, un antreprenor in serie din India, care produce scutere electrice care utilizeaza tehnologii de inteligenta artificiala, teleoperare si conducere automata, vizeaza sa obtina o finantare in valoare de 740.000 de euro de la mai multi investitori, prin listarea pe o platforma locala de investitii in startup-uri de tehnologie. Finantarea va sustine atat partea de lansare a produselor pe piata si productie, cat si partea de marketing si vanzari.

"Suntem din ce in ce mai preocupati de felul in care traim, iar modul in care ne deplasam este adesea un punct esential in discutiile despre mediu, despre viata orasului. Prin Scooterson ne-am dorit sa dezvoltam o solutie adaptata viitorului. O solutie care nu inseamna doar hardware, ci mai ales deep-tech, tehnologie bazata pe inteligenta artificiala, teleoperare si conducere automata", a spus Mihnea de Vries, co-fondator si CEO al Scooterson.

Compania Scooterson, fondata in 2016, in California, se adreseaza atat clientilor persoane fizice, cat si segmentului de business - vizand companiile de food delivery, curieri, centrele rezidentiale de mari dimensiuni, centrele turistice (resorturi), campusuri universitare, parcuri industriale sau cluburi de golf - ca alternativa pentru masinile de golf. Pana acum, compania a atras finantari de 3,2 milioane de dolari pe piata americana.

In prezent, Mihnea de Vries si Deepansh Jain sunt in discutii cu o companie activa pe piata locala pentru ca productia de scutere pentru Europa sa fie realizata in Romania.

Anul acesta, fondatorii companiei vizeaza cu preponderenta vanzari pe piata din America, iar in 2022, cei doi antreprenori vor sa dezvolte compania la nivel global.

"Pentru acest an, estimam venituri de aproximativ cinci milioane de dolari din vanzarile prin platforma Indiegogo, retail online si prin segmentul business to business. Pentru 2023, mizam pe vanzari de pana la 100 de milioane de dolari", au mai transmis reprezentantii companiei.

Mihnea de Vries, 51 de ani, are experienta in mediul antreprenorial, acesta punand bazele companiei EuroNet, furnizor de internet din Arad, in 1996.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare