Business Hi-Tech

thumbs

Care este valoarea actiunilor detinute de Daniel Dines la UiPath: 1 mld. dolari sau 5 mld. dolari? Care sunt ceilalti actionari din spatele producatorului de roboti software pornit dintr-un apartament din Bucuresti si care acum impanzesc lumea

13.04.2021, 01:27 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Prospectul publicat de UiPath in vederea listarii pe Bursa din New York include detalii si despre structura actionariatului pentru cel mai valoros start-up tech care a pornit vreodata din Romania, inclusiv despre detinerile lui Daniel Dines, cofondator si CEO al producatorului de roboti software.

Dines detine, potrivit sursei citate, 27 de milioane de actiuni clasa A, sau 6,6% din total, titluri care, la un pret de 50 de dolari - tinta maxima mentionata de companie pentru oferta de listare pe Bursa din New York, au o valoare de aproximativ 1,3 mld. dolari.

De asemenea, Dines mai detine si 82,4 milioane de actiuni clasa B. Luand in calcul acelasi pret maxim anuntat de companie in cadrul IPO-ului, rezulta o valoare de 4,1 mld. dolari.

Daniel Dines va avea dupa listare aproape 90% din drepturile de vot din companie, ceea ce inseamna ca el va decide in continuare in ce directie va merge compania, arata prospectul de listare.

"Actiunile din clasa B au 35 de voturi pe actiune, iar actiunile din clasa A, care fac obiectul ofertei de vanzare, au un vot pe actiune. Directorul executiv Daniel Dines impreuna cu entitatile sale controlate detine toate actiunile clasa B va detine actiuni reprezentand aproximativ 88,2% din puterea de vot dupa finalizarea acestei oferte. Drept urmare, Dines va avea capacitatea de a controla rezultatul discutiilor care necesita aprobarea actionarilor, inclusiv alegerea administratorilor si aprobarea tranzactiilor corporative semnificative, cum ar fi fuziunea sau vanzarea companiei noastre sau a activelor noastre, chiar daca detinerea sa de actiuni reprezinta mai putin de 50% din numarul agregat de actiuni din capitalul nostru social. Aceasta concentrare a proprietatii va limita capacitatea altor actionari de a influenta problemele corporative si ne poate determina sa luam decizii strategice care ar putea implica riscuri pentru dvs. sau care ar putea sa nu fie aliniate cu interesele dumneavoastra", conform prospectului.

Cum arata actionariatul UiPath si ce procente din producatorul de roboti software au gigantii din lumea fondurilor investitii tech

Odata cu publicarea prospectului pentru listarea la New York, UiPath - cel mai valoros start-up tech pornit din Romania - a publicat si date despre structura actionariatului, inclusiv despre procentele detinute de gigantii din lumea fondurilor de capital de risc.

Urmariti in tabelul atasat articolului procentele detinute de principalii actionari dar si puterea de vot conferita de titluri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare