Companii

thumbs

Romcab anunta ca Valtecia, companie care i-a cerut falimentul, a evacuat producatorul de cabluri de pe un teren de 25.000 de metri patrati. "Situatia afecteaza capacitatea de productie a Romcab, relatia cu toti stakeholder-ii, respectiv angajati, clienti, furnizori, creditori, autoritati ale statului"

04.05.2021, 10:54 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romcab Targu-Mures (simbol bursier MCAB) a anuntat ca Valtecia, companie care i-a cerut falimentul, a evacuat producatorul de cabluri de pe o suprafata de 25.000 mp, reprezentand birouri si anumite spatii de productie.

" Pe cale de consecinta, Romcab s-a retras pe suprafata de 17,411 mp pe care, conform sentintei definitive, executorii si irevocabile pronuntate de Curtea de Apel, o detine in utilizare in baza contractului de inchiriere valabil pana in 2027, desi, in baza contractului de inchiriere anterior mentionat, Romcab are drept de folosinta pe intreaga suprafata, situatie ce vine in contradictie cu solutia pronuntata. Aceasta situatie afecteaza capacitatea de productie a Romcab, relatia cu toti stakeholder-ii Romcab, respectiv angajati, clienti, furnizori, creditori, autoritati ale statului", se arata intr-un anunt publicat la BVB.

In aceste conditii, Romcab a anuntat ca incearca sa identifice alte locatii pentru a-si putea continua desfasurarea activitatii, avand in vedere ca proprietarul terenului si-a exprimat disponibilitatea de a acorda un termen de pana la 30 zile, conform legii, pentru relocarea bunurilor aflate pe proprietatea evacuata.

Producatorul de cabluri cu fibra optica este in procedura insolventei din 2017, iar compania Valtecia a cerut recent in instanta intrarea Romcab in faliment.

Potrivit Romcab, cererea de faliment depusa de Valtecia este motivata prin referire la sume care au fost pretinse de aceasta companie pe o perioada de pana in luna ianuarie 2021, sume neachitate de Romcab. Producatorul a solicitat compensarea acestor sume cu investitiile pe care le-a realizat de la momentul semnarii contractului de inchiriere al terenului.

Conform unui raport, sumele investite de Romcab in spatiul din Targul-Mures, in perioada 2012 - 2016, acopereau contravaloarea chiriei restante, plus un surplus ce acoperea contravaloarea chiriei datorate pentru o perioada de 51 luni.

Cererea de compensare depusa de Romcab a fost supusa solutionarii la Judecatorul sindic pe 29 aprilie 2021, dispunandu-se amanarea pronuntarii pentru data de 14 Mai 2021.

"In acest context, apreciem ca se impune sa asteptam pronuntarea sentintei, in functie de care vom decide plata acestor obligati".

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifra de afaceri de 305 mil. lei (62 mil. euro), in crestere cu 70% fata de perioada similara a anului trecut.

Romcab este unul dintre cei mai activi producatori de cabluri de joasa tensiune, cu experienta de peste 70 de ani si vanzari in Europa Centrala, Europa de Est si de Vest, pe piete precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Romania.

Romcab SA s-a constituit prin divizarea partiala a S.C. Electromures S.A, preluand o parte din patrimoniul acesteia, incepand 1996.

In prezent compania este controlata de Sadalbari (69,02%), care se ocupa cu "comert cu motociclete, piese si accesorii aferente", controlata la randul sau de Motoplus Paneuro, la care Roxana Tarca, reprezentant al Romcab cu investitorii, are 99,7%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare