Eveniment

thumbs

Rafila avertizeaza: Cifrele privind numarul de cazuri sunt putin credibile in aceasta perioada

04.05.2021, 11:49 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Deputatul PSD Alexandru Rafila crede ca cifrele furnizate de autoritati in ceea ce priveste numarul de cazuri de Covid-19, bazate pe testari, sunt putin credibile in aceasta perioada.

Reprezentantul Romaniei la OMS se asteapta ca bilantul Covid-19 sa creasca dupa weekend-ul de Paste.

"Este foarte probabil sa creasca bilantul infectiilor in una-doua saptamani, dar cred ca o sa fie o crestere tranzitorie, nu cred ca va fi o crestere de lunga durata, e normal sa fie asa, pentru ca in mod evident, mobilitatea, interactiunile intre persoane au fost mult mai multe in timpul acestor trei zile de sarbatoare. Pe de alta parte, trebuie sa ne uitam in special la ceea ce se intampla in spitale, in sectiile de Terapie Intensiva, pentru ca cifrele furnizate de autoritati in ceea ce priveste numarul de cazuri bazat pe testari, din punctul meu de vedere, sunt putin credibile, in aceasta perioada", a spus Alexandru Rafila, la RFI.

Deputatul Alexandru Rafila are dubii ca se va pastra ritmul actual de vaccinare in perioada urmatoare: "Eu nu cred ca este in grafic sau ma rog, este in grafic in acest moment, dar ramane de vazut daca in urmatoarea luna aceasta cadenta se va pastra, pentru ca in acest moment exista o disponibilitate mult mai mare de vaccin decat de doritori si faptul ca se incearca diverse solutii, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din masina sau maratonul de vaccinare care a fost la Timisoara sau se va desfasura si in alte mari orase, sigur ca sunt solutii care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente".

De asemenea, Alexandru Rafila crede ca imunitatea colectiva in Romania nu va fi atinsa in august, ci mai degraba in octombrie.

"Cred, personal, ca daca nu o sa avem o campanie de informare permanenta si tintita pentru diversele categorii de populatie, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele varstnice, dar trebuie sa fie particularizata, atunci s-ar putea sa nu atingem aceasta tinta de 10,4 milioane. Oricum, la sfarsitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase ca se poate rezolva intr-un timp asa de scurt, ar insemna sa vaccinam 200.000 de persoane in fiecare zi. Vedeti ca ritmul nu depaseste in general 80.000. Asa ca probabil ca luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere", a mai spus social-democratul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare