Eveniment

thumbs

Masurile de relaxare care intra in vigoare de la 1 iunie. Anuntul facut de premierul Florin Citu

04.05.2021, 12:09 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Premierul Florin Citu a vorbit marti despre relaxarile care ar putea intra in vigoare de la 1 iunie. Printre acestea s-ar putea numara renuntarea la masca pe plaja si chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.

Premierul Florin Citu a declarat marti ca rezultatele sunt din ce in ce mai bune in ceea ce priveste rata de pozitizare.

"Se vede clar ca accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv si numarul de persoane infectate scade pentru ca a crescut numarul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, si daca ne uitam la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucurestiul e la 30%, deci este clar ca in orase am reusit sa avem un ritm puternic pe care trebuie sa-l pastram. Aici este legatura directa intre scaderea numarului de persoane infectate si cresterea ratei de vaccinare. Daca atingem acele 5 milioane la 1 iunie va spun ca am putea sa redechidem mai mult lucrurile", a spus Florin Citu.

Acesta a declarat ca este vorba de masuri de relaxare asteptate in perioada sezonului estival.

"Este clar ca putem vorbi de fara masca pe plaja, de exemplu, fara masca daca mergem la munte in drumetie, dar putem sa vorbim si de facilitati pentru persoane vaccinate, putem sa vorbim de restaurante care pot sa ajunga la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Putem sa vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate si asa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot in Bucuresti si in Cluj, dar eu sunt sigur ca rezultatele vor fi bune si putem deja sa ne gandim la astfel de evenimente", a mai spus seful Guvernului.

Acesta a declarat ca aceste propuneri vor fi prezentate comitetului interministerial si vor fi discutate cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cu cei ai Ministerului de Interne.

Florin Citu a precizat ca in aceasta saptamana va merge la Constanta, unde va avea intalniri cu operatorii economici.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare