Business Hi-Tech

thumbs

Startup-ul Capsida, dezvoltat de o romanca stabilita in SUA si alti antreprenori americani, a ridicat o investitie de 140 mil. dolari care sa sustina dezvoltarea companiei si extinderea echipei

04.05.2021, 19:22 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Capsida Biotherapeutics Inc., o companie de biotehnologie cu sediul la Nwebury Park, California, dezvoltata de Viviana Gradinaru - o cercetatoare romanca stabilita in Statele Unite ale Americii - impreuna cu alti antreprenori din SUA, a atras o investitie de serie A in valoare de 50 de milioane de dolari de la doua fonduri de investitii active in zona medicala Versant Ventures si Westlake Village BioPartners, potrivit informatiilor publicate de reprezentantii companiei pe site-ul Capsida.

"Compania intentioneaza sa utilizeze finantarea de 50 de milioane de dolari pentru a-si deschide o fabrica de ultima generatie in acest an si pentru a-si avansa platforma si a dezvolta terapii genetice orientate catre tesuturi, pentru abordarea unor boli neurodegenerative", conform sursei citate.

De asemena, startup-ul Capsida a incheiat un acord multianual de colaborare strategica in cercetarea terapiilor genetice cu AbbVie, o firma din sectorul farmaceutic, pentru suma de 90 de milioane de dolari.

"Suntem foarte incantati sa debutam astazi cu sprijinul companiilor cu experienta Versant si Westlake, precum si cu un parteneriat farmaceutic semnificativ cu AbbVie", a spus Robert Cuddihy, director executiv al Capsida.

Astfel, Capsida va primi 80 milioane dolari in avans, urmand ca mai apoi sa mai primeasca o investitie de 10 milioane dolari.

"A fost interes din partea tuturor si am fost foarte strategici in incercarea de a alege un singur partener mare. Am vrut sa valorificam, de asemenea, o parte din expertiza unei alte companii, iar AbbVie a fost alegerea strategica corecta", a adaugat directorul executiv al Capsida, potrivit publicatiei BioSpace.

Un alt obiectiv al companiei, pe termen scurt, este sa dubleze numarul de angajati, de la 50 cat are in prezent. "Cu investitiile de la Versant si Westlake si colaborarea cu AbbVie intentionam sa extindem echipa la aproximativ 100 de oameni de stiinta in acest an."

Cercetatoarea Viviana Gradinaru (40 ani) a absolvit liceul "Mihail Kogalniceanu", a urmat timp de doi ani facultatea de Fizica de la Bucuresti, apoi a plecat in SUA, la una dintre cele mai mari universitati de cercetare Caltech, pe care a absolvit-o in 2015.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare