Business Hi-Tech

thumbs

Razvan Stoica, director general al GTS Telecom: Companiile au dovedit ca sunt constiente de aceste riscuri si au luat masuri. Am observat o crestere a cererii de solutii de securitate de peste 50% si estimam o mentinere a tendintei anul acesta

18.05.2021, 13:56 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In contextul pandemiei care a dus la migrarea angajatilor spre munca de acasa, cererea pentru solutii de securitate cibernetica a crescut cu peste 50% pe parcursul anului trecut, iar trendul continua in aceeasi directie si anul acesta, a spus Razvan Stoica, director general al GTS Telecom, in cadrul videoconferintei Cybersecurity Trends 2021. Protectia datelor in era muncii hibrid. Lectiile primului an de pandemie.

"Companiile au dovedit ca sunt constiente de aceste riscuri si au luat masuri. Am observat o crestere semnificativa a cererii de solutii de securitate, de peste 50%, si estimam o mentinere a tendintei pe parcursul acestui an", a spus Razvan Stoica.

Alte declaratii

Factorul uman ramane un factor de risc, pentru ca pericolul vine din neglijenta sau necunoasterea celor din interior. Utilizatorii au nevoie sa aiba actualizate dispozitivele de pe care lucreaza.

Aplicarea regulilor si procedurilor de lucru in domeniul securitatii poate face diferenta, pentru ca atunci cand utilizatorii acceseaza site-uri necorespunzatoare, dar de interes pe teme medicale, spre exemplu, acestea pot fi periculoase si pot duce la atacarea dispozitivului de pe care sunt accesarte.

Lipseste educatia oamenilor de a evita sa apese pe link-uri care ascund un atac cibernetic.

Bugete pleaca de la 100 - 200 - 300 de euro si pot ajunge pana la 10.000 - 15.000 de euro abonament lunar, dar sunt si sume mai mari. Pe piata din Romania, bugetele pot fi oriunde in aceasta zona. Ritmul in care vedem deschiderea clientilor este in crestere, cu respectarea trendului in ultimii ani. O crestere de 25% in ultimul timp. Ca zone putem aminti retail, industria, energie, IT and C, dar si servicii precum case de avocatura, servicii de media care apeleaza la solutii de back up si desaster recovery.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare