Business Hi-Tech

thumbs

Marius Marinescu, ¬Chief Technology Officer la Metaminds: Institutiile publice au inceput sa lanseze proiecte de securizare a unor sisteme proprii si am vazut si proiecte dedicate doar pe partea de securitate cibernetica, iar trendul va continua si in 2021.

18.05.2021, 15:01 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Marius Marinescu, ¬Chief Technology Officer in cadrul Metaminds, integrator de sisteme complexe IT, spune ca in contextul creat de pandemie institutiile publice au inceput sa dezvolte si sa lanseze proiecte pe zona de IT care vizeaza exclusiv partea de securitate cibernetica.

"Daca pana acum majoritatea proiectelor aveau o componenta majoritara de infrastructura, in prezent, apar proiecte noi de securitate nationala. Foarte imbucurator este faptul ca apar proiecte dedicate exclusiv securitatii cibernetice. Pe langa institutiile publice care au ca scop securizarea datelor si informatiilor la nivel national, tot mai multe institutii publice lanseaza proiecte de securitate a unor sisteme proprii - de acces de la distanta pentru utilizatori sau sisteme ce expun interfete pentru cetateni. Iar trenudul va continua si in 2021", a spus Marius Marinescu, in cadrul videoconferintei Cybersecurity Trends 2021. Protectia datelor in era muncii hibrid. Lectiile primului an de pandemie.

Alte declaratii

Este un deficit foarte mare de pregatire specifica pe partea de securitate. Indiferent de sumele si bugetele de angajare ne este extrem de greu sa gasim personal calificat in aceasta zona. Avem programe proprii de educare, dar asta apresupune ca oamenii care trec prin el sa aiba un minim de cunostinte pentru a le putea parcurge, iar acesti oameni sunt din ce in ce mai putini pe piata.

In continuare se fac greseli ce provin din anii de dinainte de pandemie, insa, interesul pentru solutiile de securitate vine preponderent dinspre institutiile care au ca scop asigurarea securitatii, dar observam acelasi tip de interes si la companii private sau institutii care incearca sa securizeze sistemele in contextul muncii de la distanta.

Ca organizatie am fost preocupati de imbunatatirea propriilor sisteme, am dezvoltat atat solutii interne pentru noi, am marit portofoliul de solutii pe care il folosim. Portofoliul nostru de solutii de securitate este in continua schimbare. Pana acum majoritatea clientilor au inteles ca exista un premiu de cost adaugat acestor solutii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare