Business international

thumbs

Consilierul medical sef al Marii Britanii avertizeaza: Ar putea dura circa cinci ani pana vaccinurile vor face fata in totalitate variantelor de Covid. Britanicii ar putea primi o a treia doza inainte de inceperea iernii

20.06.2021, 09:28 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Principala autoritate medicala din Anglia a avertizat ca iarna de anul acesta va continua sa aduca probleme sistemului de sanatate din tara in ciuda eficientului program de vaccinare din Regatul Unit, transmite CNBC.

Britanicii au amanat saptamana aceasta noua runda de relaxare a restrictiilor din cauza infectiilor provocate de varianta delta a coronavirusului, descoperita initial in India.

Chris Witty, care detine functia de consilier medical sef al Marii Britanii, spune ca valul actual de Covid-19 ar putea fi urmat de o noi focare in timpul iernii, adaugand ca "virusul nu ne-a oferit ultima sa surpriza si vor exista mai multe tulpini in perioada urmatoare".

Witty noteaza ca ar dura aproximativ cinci ani pana vaccinurile vor face fata in totalitate multitudinii de variante ale coronavirusului, urmand sa fie nevoie de administrarea unei a treia doze de-a lungul populatiei

In Marea Britanie, unde varianta delta este responsabila pentru marea majoritate a cazurilor noi, infectiile au crescut rapid in randurile tinerilor si nevaccinatilor, fapt ce a dus din nou la cresterea ritmului de spitalizari.

O analiza a serviciul sanitar din Anglia arata ca doua doze de Pfizer/BioNTech sau Oxford-AstraZeneca sunt extrem de eficiente impotriva spitalizarilor cauzate de varianta delta.

Insa unele vaccinuri sunt mai putin eficiente decat altele. De exemplu, Secretarul de Stat pentru Sanatate Publica, Matt Hancock, sustine ca a inceput deja negocierile comerciale cu AstraZeneca pentru asigurarea unui vaccin alternativ, care a fost adaptat sa combata varianta descoperita prima data in Africa de Sud.

Intre timp, testele pentru administrarea unei a treia doze sunt in plin efect in Marea Britanie, existand raportate conform carora populatia care a efectuat rapelul ar putea fi vaccinata inca o data inainte de inceperea iernii.

Peste 42 de milioane de oameni au primit prima doza a vaccinului in Regatul Unit, adica 80% din populatia adulta, efectuand rapelul peste 30 de milioane de persoane.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare