Business Hi-Tech

thumbs

Seful UiPath este nemultumit de eticheta "cel mai bogat om din Romania". Ceea ce conteaza este ca UiPath este cea mai mare firma din Romania

22.07.2021, 00:00 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Daniel Dines, cofondatorul UiPath, s-a declarat nemultumit in interviul cu portalul sifted.eu (un proiect al Financial Times) de eticheta de "cel mai bogat om din Romania", primita de la presa locala, eticheta care i-ar fi adus doar dezavantaje din punct de vedere personal.

"Pe asta s-a concentrat presa romaneasca. Nu si-au dat seama cat de mare era UiPath. Nu au inteles ca este cea mai mare companie din Romania ", a declarat Dines, adaugand ca banii nu inseamna atat de mult pentru el in "schema mai larga a lucrurilor".

In mod ironic insa, chiar si articolul de pe portalul sifted.eu, subtitlul textului contine exact eticheta care-l enerveaza pe Dines: "Intalniti-l pe omul din spatele masinilor: cofondatorul UiPath Daniel Dines, cel mai bogat om din Romania". ZF a scris recent despre explozia businessului raportat de UiPath in Romania, insa bazandu-se doar pe datele disponibile pana in 2019, care au devenit publice recent, in conditiile in care UiPath nu publica date detaliate pentru fiecare tara iar pe site-ul Finantelor nu apare bilantul contabil al firmei pe 2020.

Datele disponibile pana la nivelului anului 2019 arata insa clar: cresterea exploziva la nivel global a producatorului de roboti software UiPath s-a reflectat si in cifrele raportate de entitatea din Romania, proiectul condus de Daniel Dines devenind astfel, dupa cifra de afaceri, una dintre cele mai mari firme de profil din industria locala. Datele arata ca UiPath a avut in Romania in 2019 afaceri de 645 mil. lei, mai mari de peste doua ori (144%) fata de anul anterior, ceea ce a propulsat firma in top 5 jucatori din software din Romania.

Spre comparatie, in 2019 UiPath a raportat la nivel local afaceri mai mari decat cele ale germanilor de la SAP sau decat americanii de la Amazon. Ce s-a intamplat in 2020 se va putea calcula doar dupa ce UiPath trimite bilantul la Ministerul Finantelor, iar acesta va deveni disponibil public, sau dupa ce compania va publica din proprie initiativa aceste date.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare