Business international

thumbs

Rezultate spectaculoase pentru Tesla: Gigantul lui Musk raporteaza venituri de 1 mld. dolari in T2, de zece ori peste nivelul de anul trecut

27.07.2021, 13:57 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Tesla a raportat veniturile din T2 odata cu sfarsitul sedintei de tranzactionare de luni, actiunile crescand cu peste 2% in sedintele after-hours de la New York, potrivit CNBC.

Compania a inregistrat un venit net de 1,14 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie, reprezentand prima data cand a depasit pragul de 1 miliard de dolari. In T2/2020, venitul net al Tesla a totalizat 104 milioane de dolari.

Per total, veniturile diviziei auto au ajuns la 10,21 miliarde de dolari, dintre care doar 354 de milioane de dolari, sau 3,5%, au venit din creditele de reglementare, cumparate - conform legii din peste zece state americane - de catre producatorii de automobile care nu se incadreaza in vanzarea unui anumit numar de vehicule cu emisii zero. Numarul se incadreaza sub ultimele patru trimestre, insa marjele brute ale diviziei auto au fost de 28,4%, peste nivelurile din ultimele patru trimestre.

Tesla a vandut 201.250 de vehicule in al doilea trimestru, interval in care a produs 206.421 de masini.

Gigantul japonez Panasonic isi vinde participatia de 3,6 miliarde de dolari la Tesla. Cele doua companii au impreuna o fabrica de baterii de 5 miliarde de dolari

Compania a raportat 801 milioane de dolari in venituri ale businessurilor dedicate energiei, incluzand aici instalatii solare fotovoltaice si sisteme de stocare a energiei pentru locuinte, afaceri si utilitati, in crestere cu 60% prin comparatie cu primele trei luni ale anului.

Desi Tesla nu dezvaluie cate unitati de stocare a energiei vinde in fiecare trimestru, CEO-ul Elon Musk a declarat recent ca firma ar putea fi in stare sa produca de la 30.000 la 35.000 de unitati in T2, punand intarzierile in spatele penuriei globale de cipuri.

Pana la aceasta ora (14:00), actiunile Tesla au crescut cu 2,21% la 657,62 de dolari, producatorul atingand o capitalizare bursiera de 633,51 miliarde de dolari. Totusi, actiunile companiei se afla in scadere cu aproape 10% de la inceputul anului.

Tesla continua sa fie presata de Nio, unul dintre principalii producatori de vehicule electrice din China

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare