Business international

thumbs

Just Eat Takeaway, amenintat cu o preluare ostila: Firma de investitii Cat Rock indeamna compania de food delivery sa ia in calcul o noua fuziune cu un jucator global

27.07.2021, 17:03 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Unul dintre cei mai mari actionari ai Just Eat Takeaway i-a cerut grupului de food delivery sa ia masuri urgente de majorare a pretului actiunilor pentru a evita astfel o preluare ostila, potrivit Financial Times.

Cat Rock Capital, care a detinut actiuni la Just Eat si Takeaway inainte ca firmele din Regatul Unit si, respectiv, Tarile de Jos sa realizeze o fuziune de 7 miliarde de euro anul trecut, a pus declinul de anul acesta al actiunilor (minus 22%) in spatele "lipsei de comunicare" cu investitorii.

Investitorul activist, care a incercat sa realizeze fuziunea intre Just Eat si Takeaway in 2019, indeamna acum compania cu sediul in Amsterdam sa exploreze o "serie de optiuni strategice", precum diversificarea activelor si fuziunea cu un rival mai mare.

Alex Captain, fondator si managing partner al Cat Rock, spune ca firma ar trebui sa fuzioneze un alti "jucatori globali" ca DoorDash, Delivery Hero, Meituan (din China) sau Amazon, avand in vedere "inalta sa valoare strategica" , JET fiind cel mai mare operator de livrat mancare din Europa.

"Credem ca grupul ar putea fi vulnerabil in fata unei licitatii subevaluate in viitorul apropiat daca nu ia masuri", sustine Captain.

Cat Rock, cu sediul in Greenwich, Connecticut a investit prima data in Takeaway in 2017 si si-a majorat recent participatia la JET la aproape 5%, devenind unul dintre cei mai importanti cinci investitori ai companiei.

"Desi am fost multumiti de performanta operationala puternica a CEO-ului Jitse Groen si echipei sale, suntem dezamagiti de relatia slaba a companiei cu investitorii", a declarat Captain, cerandu-i lui Groen sa isi plaseze activele in afara businessului european de baza.

Actiunile Just Eat Takeaway au scazut in ultima perioada la nivelurile inregistrate in martie 2020, cand pandemia a produs un sell-off masiv de-a lungul pietelor globale de capital. In urma cu doua saptamani, actiunile JET au suferit un declin de 9% intr-o singura zi, in ciuda faptului ca a raportat o crestere de 51% a comenzilor in S1/2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare