Burse

thumbs

Business International. Ce tipuri de companii recomanda Warren Buffett in perioadele de inflatie

14.10.2021, 00:00 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cele mai recente rapoarte ale Departamentului de Comert din SUA arata ca inflatia a ajuns la maximul ultimilor 30 de ani, situatia fiind accentuata de problemele lanturilor globale de aprovizionare, care s-au resimtit dincolo de prima economie a planetei, transmite MarketWatch.

Intr-o asemenea perioada, multi investitori se concentreaza asupra miscarilor care protejeaza impotriva fenomenului inflationist. Warren Buffett, care si-a cladit o avere neta de peste 100 de miliarde de dolari prin intermediul investitiilor, ofera o serie de recomandari in acest sens.

"Cele mai bune afaceri pe timp de inflatie sunt cele pe care le cumperi o singura data si pe care nu va trebui sa le alimentezi ulterior", spune Buffett, adaugand ca segmentul de real estate constituie o varianta viabila intr-un astfel de moment, intrucat investitia poate beneficia ulterior de cresterea preturilor.

Intre timp, "Oracolul din Omaha" considera ca utilitatile si industria cailor ferate nu reprezinta investitii bune pe timp de inflatie. In cadrul unei intalniri cu actionarii Berkshire Hathaway din timpul ultimei crize financiare, Buffet a subliniat faptul ca, intr-o perioada marcata de cresterea preturilor, cel mai bun lucru pe care il poate face un om este sa investeasca in el si in aptitudinile sale.

"Daca esti cel mai bun profesor, cel mai bun chirurg, cel mai bun avocat, vei obtine o parte din "placinta" economiei nationale indiferent de valoarea banilor."

De asemenea, o alta optiune ar fi companiile ala caror produse raman cumparate chiar daca firmele respective sunt nevoie sa creasca preturile.

Companiile care tind sa reziste in tara inflatiei "trebuie sa prezinte doua caracteristici: 1) abilitatea de a majora preturile relativ usor (chiar daca cererea stagneaza si compania nu opereaza la capacitate maxima), fara temeri conform carora societatea va suferi pierderi considerabile si 2) abilitatea de a acomoda cresterile volumelor de dolari (produse mai degraba de inflatie decat de o crestere reala) cu investitii minore de capital".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare