Zf 24

thumbs

Marea Britanie doreste intensificarea campaniei de vaccinare dupa progresul facut de Israel in urma celei de-a treia doze

24.10.2021, 22:41 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pe masura ce cazurile Covid-19 cresc din nou in Marea Britanie, oficialii sunt de parere ca ar putea lua exemplul unei tari care a trecut cu usurinta peste noul val de infectari, relateaza Bloomberg.

Cautarea raspunsurilor in Israel poate fi utila, spun specialistii in sanatate, deoarece ambele tari au inregistrat un real succes in campania de vaccinare, ridicand cu rapiditate restrictiile. Asemenea Israelului care s-a confruntat in iunie cu o crestere semnificativa a cazurilor, Marea Britanie a raportat recent cel mai mare numar de infectii din ultimele trei luni.

Raspunsul Israelului la cresterea rapida de cazuri a reprezentat lansarea celei de-a treia doze, o decizie care pare sa fi stins cel mai rau focar din ultimele saptamani. Desi exista multe variabile pentru a putea trage concluzii - de la tipul de vaccin si stabilirea prioritatilor pe grupe de varsta, pana la regulile de distantare sociala si purtarea mastii - exemplul Israelului poate oferi o lectie deosebita pentru Marea Britanie:

"Israelul a fost prima tara care a avut o campanie de vaccinare in masa si a fost prima care a experimentat impactul deplin al imunitatii in scadere si a susceptibilitatii de masa care a urmat", a declarat prof. Ran Balicer, presedintele cu sediul in Tel Aviv al consultativului national Covid-19 din Israel. Alte tari care au vaccinat ulterior vor trece prin acelasi lucru, "daca nu folosesc lectiile invatate aici si nu iau in considerare campania celei de-a treia doze", a mai adaugat acesta.

Marea Britanie are un program de rapel care a inceput la sfarsitul lunii septembrie. Este deschis persoanelor de peste 50 de ani si se concentreaza asupra persoanelor in varsta si a celor vulnerabile. In Israel, campania s-a extins la persoanele de peste 12 ani in cateva saptamani de la lansarea sa din 1 august.

Cresterea infectiilor din Marea Britanie a lasat tara in spatele altor mari natiuni europene, atat in ceea ce priveste rata cazurilor, cat si decesele, potrivit Bloomberg. "Incepem sa vedem cum spitalizarile si rata mortalitatii cresc", a declarat marti purtatorul de cuvant al prim ministrului Boris Johnson, Max Blain.

In Israel, cazurile grave de coronavirus continua sa scada acum ca aproape 3,9 milioane de persoane din 5,2 milioane eligibile au primit a treia doza. "Putem spune, desigur, cu prudenta, ca inabusim al patrulea val al pandemiei", a declarat duminica premierul Naftali Bennett.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare