Burse

thumbs

Scadere de 0,54% pe indicele BET dupa socul de vineri de la bursa, declansat de temele privind noua tulpina de coronavirus. Principalele burse europene, cresteri cuprinse intre 0,4% si 0,75%

29.11.2021, 11:51 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

BET, indicele de referinta al Bursei de Valori Bucuresti, din care fac parte cele mai lichide 19 societati, a scazut luni, la ora 11:50, cu 0,54%. Evolutia vine dupa ce BVB a avut vineri, 26 noiembrie, cea mai slaba sedinta din iunie 2020 , inregistrandu-se un declin de 3,4% pe BET. La ora publicarii stirii, BETAeRO, indicele pepinierei segmentului principal al BVB, era pe minus cu 0,11%.

Indicele BET s-a apreciat in 2021 cu 23%.

Din companiile incluse in BET, Alro Slatina (simbol bursier ALR) avea cea mai buna evolutie, plus 3,88%, la tranzactii de circa 86.000 de lei. Vineri, actiunile celui mai mare producator de aluminiu din Romania au suferit un declin de aproape 8%.

La polul opus in sedinta de astazi, integratorul de servicii medicale private MedLife (M) suferea un declin de 3,76%, pe un rulaj de 2,5 milioane de lei.

Scaderile ultimei sedinte de tranzactionare de saptamana trecuta au fost alimentate de temerile privind noua tulpina de coronavirus, Omicron, descoperita initial in Africa de Sud.

"Miza s-a mutat din nou in zona medicala, orice stire privind modul in care noua tulpina Covid actioneaza fiind decisiva pentru trendul pe termen scurt al pietelor bursiere, inclusiv al bursei romanesti", a spus Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction.

Pe plan extern, indicele FTSE 100 al bursei londoneze crestea cu 0,65% la 11:50, in timp ce DAX 30 din Frankfurt era pe plus cu 0,43%. CAC 40, indicele bursei franceze, si indicele FTSE MIB din Milano inregistrau cresteri de 0,67%, respectiv 0,74%. La Madrid, IBEX 35 se aprecia cu 0,7%. Stoxx 600, indicele care urmareste evolutia a 600 de actiuni europene din economii precum Austria, Belgia, Norvegia si Marea Britanie, crestea cu 0,72%.

Totodata, in Statele Unite, contractele futures pe Dow Jones, S&P 500 si Nasdaq inregistrau cresteri de 0,4% pana la 0,9%.

In Asia, indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong era pe minus cu aproximativ 1%, iar indicele japonez Nikkei 225 atingea o scadere de 1,63%, conform datelor MarketWatch.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare