Burse

Actionarii One United Properties au aprobat plata a 36,1 mil. lei in dividende si distribuirea de...

Actionarii One United Properties au aprobat plata a 36,1 mil. lei in dividende si distribuirea de actiuni gratuite. In paralel, compania a decis ca mandatele membrilor Consiliului de Administratie sa fie de un an

29.09.2022, 09:23 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actionarii One United Properties (simbol bursier ONE ), principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, au aprobat in cadrul AGA din 28 septembrie distribuirea primei transe din dividendele pentru 2022, respectiv plata unui dividend in valoare de 36,1 milioane de lei, ceea inseamna 0,013 lei pe actiune, care va fi platit pe 3 noiembrie catre actionarii care detin actiuni ONE la data de 18 octombrie.

Politica de dividende a One United Properties include plata acestora pe o baza semestriala, prima transa fiind aprobata in luna septembrie a anului, pe baza rezultatelor semestriale auditate, iar a doua transa aprobata in aprilie, odata cu raportul anual auditat.

In paralel, in cadrul AGEA s-a aprobat incorporarea a aproximativ 87% din primele rezultate in urma operatiunii de majorare a capitalului social, care a avut loc in perioada 27 iunie - 3 august. In consecinta, actionarii care detin actiuni ONE la data de inregistrare din 3 noiembrie vor primi o actiune gratuita pentru fiecare trei actiuni detinute.

Data platii actiunilor gratuite este 4 noiembrie.

Alte puncte de pe ordinea de zi au vizat modificarile aduse Actului Constitutiv, in special cele legate de functionarea, precum si de prerogativele Consiliului de Administratie al One United Properties. Cel mai important, actionarii au aprobat ca mandatele acordate membrilor Consiliului de Administratie sa fie de un an, cu posibilitatea ca acestia sa fie realesi.

"In timp ce pietele globale se confrunta cu o furtuna, suntem mandri ca One United Properties continua sa performeze si sa ofere rezultate constante actionarilor nostri. In plus, pozitia noastra puternica de numerar ne permite sa continuam sa implementam politica de plati semestriale de dividende. Pe de alta parte, modificarile aduse Actului Constitutiv vor aduce imbunatatiri in functionarea Consiliului de Administratie al One United Properties, sporind in acelasi timp responsabilitatea membrilor Consiliului prin formalizarea mandatelor de 1 an", explica Victor Capitanu, co-CEO si membru executiv al Consiliului de Administratie, care a prezidat AGA.

In primele sase luni ale anului 2022, One United Properties a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 675,9 milioane de lei, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului 2021.

Profitul brut a crescut mai mult decat dublu fata de anul precedent, ajungand la 389,8 milioane de lei, in timp ce profitul net a crescut cu 136%, insumand 347,8 milioane de lei.

Desi a realizat investitii continue, Grupul si-a mentinut o pozitie de numerar puternica de 467,5 milioane de lei (situatie la 30 iunie 2022, inainte de majorarea capitalului social cu aporturi in numerar care a fost finalizata in august 2022 si a adus companiei 253,7 milioane de lei) si un indicator loan-to-value de 25%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare