Companii

REPORTAJ ZF. Cum arata fabrica Biofarm din estul Capitalei, unde se produc medicamente ca...

REPORTAJ ZF. Cum arata fabrica Biofarm din estul Capitalei, unde se produc medicamente ca Triferment, Magnefort si Colebil?

29.09.2022, 17:20 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ In jurul fiecarui echipament care poate costa, in functie de complexitate, de la 500.000 de euro la cateva milioane sta cel putin un angajat care supravegheaza bunul mers al procesului de productie ¬ Din cantitatea de ingrediente introduse in procesul de productie - cele mai multe cu provenienta din China, India, Japonia, Germania sau Italia - nu poate iesi nici macar un comprimat in plus sau in minus ¬ "In pandemie, in fabrica s-a lucrat si in timpul noptii, si in weekenduri, producand in principal medicamente pentru raceala si gripa, care erau foarte cautate", spune Catalin Vicol, directorul general de la Biofarm ¬ Noua fabrica, o investitie totala de 44 de milioane de euro, cu 9 milioane de euro mai mult fata de cat fusese initial bugetat, nu o inlocuieste pe cea de la Timpuri Noi, cele doua functionand in paralel. "Miroase ca intr-un spital!" E prima reactie pe care o ai intrand, bine echipat cu halat, boneta si papuci de unica folosinta, pe usa coridorului din care, la stanga si la dreapta, dau usi catre incaperile care gazduiesc diferitele etape din productia unor medicamente ca Triferment, Magnefort sau Colebil. Aici nu se vorbeste de pastile, ci despre comprimate, capsule sau drajeuri. Aici totul e chimie, matematica si finete pana in cele mai mici detalii. In fabrica Biofarm deschisa anul trecut in zona Pallady din Bucuresti exista patru fluxuri de productie, fiecare cu subfluxurile sale. In linii mari, aici se fac comprimate, capsule gelatinoase moi, siropuri si solutii. "Toate procesele de colectare a materiei prime, masurare, cantarire, granulare, drajefiere au loc in camere curate, in care se acorda foarte mare atentie parametrilor precum aer, presiune, umiditate sau temperatura", explica directorul de productie din fabrica.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare