Companii

Global ESG Monitor: Topul primelor 12 companii din lume cu cea mai transparenta comunicare ESG este...

Global ESG Monitor: Topul primelor 12 companii din lume cu cea mai transparenta comunicare ESG este dominat de Europa, cu noua companii, in timp ce restul provin din Asia

06.12.2022, 16:29 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Topul primelor 12 companii din lume cu cea mai transparenta comunicare ESG este dominat de Europa, cu noua companii, in timp ce restul provin din Asia, arata raportul Global ESG Monitor (GEM) care analizeaza 625 de raportari de Mediu, Societate si Guvernanta (ESG) publicate de 350 de corporatii din Europa, SUA, Asia si Australia.

La nivel global, compania cu cel mai mare scor este grupul energetic italian Enel, urmat de compania spaniola de utilitati Iberdrola si de grupul de materiale de constructii CRH PLC din Irlanda.

Pe regiuni, punctajul mediu corporativ este de 66 din 100 in Europa, 56 din 100 in Asia si 53 din 100 - atat in Statele Unite cat si in Australia.

Raportul arata ca putine corporatii se apropie de scorul maxim de 100, cel mai ridicat scor inregistrat fiind de 90, iar cel mai scazut 7.

"Nu e o surpriza ca Monitorul GEM a gasit diferente atat de mari in transparenta raportarilor ESG. Inca nu exista un standard recunoscut si practicat la nivel international in raportarea ESG, iar acest fapt reprezinta in sine o provocare suplimentara pentru companii. Cu toate ca sunt folosite pe scara larga instrumente importante de analiza, precum asa-numita evaluare a materialitatii (materiality assessment), exista inca multe abordari superficiale, inadvertente, o lipsa de veridicitate si de credibilitate in rezultatele rapoartelor ESG ale companiilor", declara Ariane Hofstetter, cofondatoare si coordonatoarea departamentului de cercetare si monitorizare a GEM.

Global ESG Monitor isi are sediul la Wiesbaden (Frankfurt), in Germania, cu birouri partenere in Washington DC, Melbourne, Kuala Lumpur, Hong Kong, Varsovia si Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare