Companii

Autoritatile din Romania au confiscat in 2022 circa 110 milioane de tigarete de contrabanda,...

Autoritatile din Romania au confiscat in 2022 circa 110 milioane de tigarete de contrabanda, valoarea lor totala pe piata neagra fiind de peste 73 milioane de lei; aproape jumatate au fost gasite la granita de sud

27.01.2023, 12:10 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Autoritatile din Romania au confiscat in 2022 circa 110 milioane de tigarete de contrabanda, valoarea lor totala pe piata neagra fiind de peste 73 milioane de lei, in conditiile in care aproape jumatate (44%) au fost identificate la granitele de sud, in judetele Constanta, Giurgiu si Valcea, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro . Anul trecut, comertul ilegal cu tigarete a reprezentat 7,1% din consum, fata de 8,7% in 2021, aceasta fiind cea mai scazuta pondere din ultimii 15 ani, arata cel mai recent studiu realizat de Novel Research. Spre comparatie, nivelul maxim a fost atins de piata neagra de tigarete in 2010, cand ponderea era de 27% din totalul consumului. De asemenea, media anuala a contrabandei cu tigarete in Romania se situeaza sub media de 10% la nivel european. "Continua scadere a pietei negre, inregistrata de la an la an, reprezinta un efect imbucurator al intaririi frontierelor si al parteneriatului eficient cu autoritatile romane pentru combaterea traficului ilicit de tigari. Scaderea traficului ilicit este in directa corelatie cu cresterea volumului contributiilor industriei de tutun la bugetul de stat, BAT Romania fiind de altfel cel mai mare contribuabil la bugetul de stat in ultimii doi ani. Ramanem un partener dedicat in sustinerea eforturilor autoritatilor de combatere a traficului ilicit prin intermediul platformei de informare Stop Contrabanda si prin proiecte de informare si donatii de echipamente necesare indeplinirii acestor obiective," a mentionat Ileana Dumitru, Director juridic si relatii publice al Ariei Europa centrala si de sud, BAT. Cel mai mare volum de tigarete de contrabanda capturate a fost inregistrat in judetele Constanta (peste 15,6 milioane de tigarete), Giurgiu (peste 13,7 milioane de tigarete) si Valcea (aproape 11,2 milioane de tigarete), capturile retinute in aceste judete reprezentand 44% din totalul volumului inregistrat anul trecut pe teritoriul Romaniei. Traficul ilicit a pastrat un nivel ridicat si la granitele de nord ale tarii, cu circa 42% din capturi realizate in aceasta zona (38,5 milioane de tigarete).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare