Zf 24

Amenzi usturatoare pe Wall Street: Morgan Stanely a penalizat cu peste 1 milion de dolari angajatii...

Amenzi usturatoare pe Wall Street: Morgan Stanely a penalizat cu peste 1 milion de dolari angajatii care au desfasurat activitati oficiale pe WhatsApp sau alte platforme de mesagerie

27.01.2023, 13:31 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Morgan Stanley a aplicat penalitati financiare de peste 1 milion de dolari pentru bancherii care au desfasurat activitati oficiale pe WhatsApp si alte platforme de mesagerie, raporteaza Financial Times.

Sanctiunile vin in contextul in care banca incearca sa pedepseasca angajatii pentru un scandal care a patat reputatia grupului si a dus la plata unor amenzi de reglementare de 200 de milioane de dolari anul trecut.

Variind de la cateva mii de dolari la peste 1mn de dolari per persoana, sanctiunile se bazeaza pe un sistem de puncte care ia in considerare factori precum numarul de mesaje trimise, vechimea bancherului si daca acestia au primit avertismente anterioare, potrivit surselor.

In functie de marimea sanctiunii, fondurile au fost recuperate din bonusurile anterioare sau vor fi retinute din salariile viitoare.

Morgan Stanley a refuzat sa comenteze problema.

Sanctiunile aplicate angajatilor sunt cele mai recente repercusiuni din cadrul unei ample masuri drastice luate de autoritatile de reglementare americane de pe Wall Street in legatura cu utilizarea telefoanelor personale si a aplicatiilor neaprobate. Multiplele investigatii au dus la amenzi de peste 1 miliard de dolari in intreaga industrie bancara.

Autoritatile de reglementare americane au declarat ca esecurile bancilor de a se asigura ca dialogurile electronice ale angajatilor au fost stocate corespunzator au impiedicat investigatiile in cauza.

In 2020, cel putin doi angajati de rang inalt - Nancy King si Jay Rubenstein - au parasit divizia de marfuri a Morgan Stanley din cauza utilizarii aplicatiilor personale de mesagerie, a relatat la vremea respectiva FT.

Alti traderi din echipa de marfuri a Morgan Stanley au primit, de asemenea, avertismente cu privire la utilizarea aplicatiilor de mesagerie, a declarat o persoana familiarizata cu aceasta chestiune. Alte nume grele din domeniul bancar, precum Credit Suisse si HSBC, au concediat, la randul lor, bancheri implicati in scandal.

Morgan Stanley s-a numarat printre bancile cele mai afectate de ancheta, compania acceptand anul trecut sa plateasca 200 de milioane de dolari catre Securities and Exchange Commission si Commodity Futures Trading Commission.

Morgan Stanley ofera acum angajatilor sesiuni de instruire in care explica scenariile in care ar trebui sa treaca conversatiile de pe dispozitivele personale pe canale oficiale, cum ar fi e-mailul de serviciu. Acestea pot include cazuri aparent inofensive in care colegii schimba mesaje despre ora sau locul unei intalniri.

Grupul i-a avertizat pe angajati ca aceste mesaje aparent banale duc adesea la discutii mai importante, a declarat o persoana informata cu privire la programele de formare ale bancii.

Multe banci le cer acum angajatilor sa faca un screenshot al mesajelor legate de munca, trimise de pe dispozitivele personale, si sa le transmita departamentelor de conformitate pentru a putea fi pastrate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare