Banci si asigurari

ASF a aprobat oficial proiectul de achizitie al BERD prin care dobandeste o participatie calificata...

ASF a aprobat oficial proiectul de achizitie al BERD prin care dobandeste o participatie calificata indirecta in capitalul social al Euroins, companie care in ultima perioada a fost luata in vizor puternic de catre Autoritatea de Supraveghere. Procesul de achizitie a inceput in septembrie 2021, iar valoarea totala este de 42 mil. euro

08.02.2023, 14:54 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ASF a aprobat proiectul de achizitie al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) prin care dobandeste o participatie calificata indirecta in capitalul social al Euroins, potrivit informatiilor transmise de reprezentantii ASF.

ASF a autorizat "Aprobarea proiectului de achizitie prezentat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru dobandirea unei participatii calificate indirecte in capitalul social al societatii de asigurare Euroins Romania Asigurare Reasigurare", se arata in comunicatul transmis de reprezentantii ASF dupa sedinta Consiliului ASF.

Prin aceasta aprobare a achizitiei de catre BERD, valoarea totala pe care banca o va plati este de 42 mil. euro. BERD a semnat un acord cu Eurohold pentru preluarea unui pachet minoritar de actiuni, sub 10% inca din luna septembrie 2021.

"Acest proces de achizitie in valoare totala de 42 de milioane de euro intre Eurohold si BERD a inceput in septembrie 2021. El confirma increderea continua a BERD in soliditatea companiei si in profesionalismul managementului sau", au declarat reprezentantii Euroins Romania.

Aprobarea finala a ASF vine intr-un moment in care Euroins Romania se afla in mijlocul unui control al Autoritatii de Supraveghere. In ultimii trei ani, ASF a desfasurat 17 actiuni de control la Euroins Romania, ducand la o valoare cumulata a sanctiunilor de peste 16 mil. lei. In anul 2021, anul in care City Insurance s-a prabusit, Euroins Romania a actionat mai multe majorari successive de capital printre care 120 mil. lei, 126 mil. lei si 40 mil. lei pentur a-si asigura continuitatea pe piata de asigurari din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare