Banci si asigurari

Raiffeisen Bank sustine ca a acordat peste 2.300 de credite pentru clienti prin IMM Invest in 2022,...

Raiffeisen Bank sustine ca a acordat peste 2.300 de credite pentru clienti prin IMM Invest in 2022, cu o valoare de aproape 600 mil. euro

09.02.2023, 14:29 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Raiffeisen Bank a acordat in 2022 in cadrul programelor IMM INVEST un numar de 2.333 de credite pentru peste 2.000 clienti din domenii de activitate foarte diverse, cu valoare aprobata de 592 mil. euro.

Raiffeisen Bank aminteste ca este unul dintre partenerii principali ai FNGCIMM, FGCR si FRC in programul IMM Invest si ramane, inca de la aderarea la acest program in 2020, unul dintre jucatorii cheie din piata.

In 2023, banca isi propune sa pastreze dinamica anului precedent.

"Raiffeisen Bank a continuat sa fie un partener activ in programul de garantare IMM INVEST PLUS, un numar record de clienti beneficiind, atat de facilitati de capital de lucru, cat si de investitii, finantari ce au contribuit in mod consistent la sustinerea si dezvoltarea afacerilor lor in aceasta perioada marcata de incertitudini si provocari. Ne propunem ca si in noul program editia 2023 sa facilitam accesul rapid si usor al clientilor nostri la sursele de finantare necesare. Dincolo de cifrele pe care le comunicam astazi, cred ca este necesar sa consolidam relatia cu clientii nostri, sa le oferim relatii de incredere si colaborare si prin programul IMM Invest la Raiffeisen Bank.", spune Radu Ciocoiu, director corporatii regionale si sector public in cadrul Raiffeisen Bank.

Soldul de credite al Raiffeisen Bank a inregistrat un avans de 27% dupa primele 9 luni din 2022 fata de acelasi interval din 2021, sustinut in principal de o crestere considerabila a activitatii de creditare pentru clientii corporatii, de 55%.

Trendul de crestere este vizibil si pentru clientii IMM ai bancii al caror stoc de credite nete a inregistrat un avans de 19% (an la an), o contributie semnificativa avand implementarea schemelor guvernamentale de garantare, mai ales IMM Invest.

In contextul in care Ministerul Finantelor continua sprijinirea antreprenorilor si a intregului sector IMM si in 2023, prin prelungirea aplicarii schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS pana la 31 decembrie 2023, Raiffeisen Bank reafirma angajamentul asumat inca de la debutul acestui program in 2020. Acest angajament este adresat direct clientilor IMM, indiferent de industriile in care activeaza cu expertiza pe care o detinem in toate aceste domenii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare