×

Cryptobusiness

Anunt soc in piata crypto: Binance, cel mai mare exchange de criptomonede, ia in considerare sa...

Anunt soc in piata crypto: Binance, cel mai mare exchange de criptomonede, ia in considerare sa renunte total orice investitii, achizitii si parteneri din SUA, inclusiv proiectele crypto cu sediul in Statele Unite, precum stablecoin-ul USDC, pe masura ce autoritatile de reglementare isi indreapta privirea spre haosul din operatiuni

18.02.2023, 13:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Platforma Binance a renuntat la unele potentiale investitii in Statele Unite, a declarat vineri directorul general Changpeng Zhao, dupa un raport al Bloomberg potrivit caruia principalul exchange crypto se gandeste sa puna capat relatiilor cu partenerii de afaceri din SUA.

"Ne-am retras deocamdata din unele potentiale investitii, sau oferte pentru companii falimentare din SUA. Cereti mai intai permisiunea", a scris Zhao intr-un tweet, fara a da detalii.

Raportul Bloomberg, care a citat o persoana anonima familiarizata cu aceasta chestiune, a precizat ca Binance ia in considerare incheierea relatiilor de afaceri cu banci si firme de servicii din Statele Unite, pe fondul unei supravegheri sporite a companiei de catre autoritatile de reglementare.

Binance reevalueaza, de asemenea, investitiile de capital de risc din SUA si va lua in considerare scoaterea de pe lista a token-urilor din orice proiect cu sediul in SUA, inclusiv a principalului stablecoin USD Coin, se arata in raport.

Vestea ca Binance ar putea renunta la partenerii sai din SUA vine la o zi dupa ce Reuters a raportat ca exchangeul Binance, care nu este autorizat sa functioneze in Statele Unite, a mutat in secret peste 400 de milioane de dolari din conturile detinute de partenerul sau pretins independent din SUA. Acesti bani, potrivit mesajelor companiei, au fost transferati catre o firma de tranzactionare administrata de directorul general al Binance, Zhao.

"La fel ca orice alta companie blockchain, efectuam o analiza atenta a raportului costuri-beneficii si ne vom orienta activitatea dupa cum este necesar pentru a ne proteja baza globala de utilizatori", a declarat un purtator de cuvant al Binance. Compania nu a raspuns imediat la intrebarile referitoare la investitiile din SUA de la care Binance s-a retras.

Autoritatile de reglementare din SUA au intensificat in acest an controlul asupra companiilor de criptomonede. Actiunea de reglementare vine dupa multiplele prabusiri din sectorul criptografic de anul trecut, care au dus la prabusirea unei serii de jucatori importanti din industrie in Statele Unite si nu numai.

Luni, cel mai important organism de reglementare financiara din New York a ordonat companiei din spatele stablecoin-ului Binance sa inceteze sa mai emita acest token.

La inceputul acestei luni, Binance a declarat ca a suspendat toate transferurile bancare in dolari dupa ce un partener bancar din SUA, Signature Bank, a redus expunerea la firmele de criptomonede.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare