×

Banci si asigurari

Asiguratorii de pe piata RCA contesta puternic propunerile Finantelor si ale ASF privind inghetarea...

Asiguratorii de pe piata RCA contesta puternic propunerile Finantelor si ale ASF privind inghetarea tarifelor: Proiectul este lipsit de fundament economic si va destabiliza piata RCA

24.03.2023, 00:06 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Crahul Euroins de 500 mil. euro pentru care nimeni nu a fost tras inca la raspundere creeaza in continuare noi turbulente. Asiguratorii nu sunt de acord sa revina cu preturile la martie 2022 pentru ca nu-si pot acoperi daunele, spun ei intr-o scrisoare. Asiguratorii reactioneaza puternic la propunerile Ministerului de Finante si implicit ale ASF dupa ce barca de salvare pentru inca o prabusire a unui lider important din piata RCA a fost conturata sub forma unei inghetari a tarifelor RCA la nivelul din martie 2022. Surse din piata spun pentru ZF ca o scrisoare care contine pozitia ferma a asiguratorilor privind lipsa de fundament economic si eventuala destabilizare a pietei RCA ar fi ajuns la Minsiterul de Finante. "(...) Acest proiect de HG incalca in mod evident legislatia europeana, este lipsit de fundament economic si ambiguu pe anumite aspecte, riscand sa destabilizeze si mai mult piata de asigurari RCA, serios afectata de falimentele Astra Asigurari, Carpatica Asigurari, City Insurance si de insolventa constatata a Euroins", potrivit documentului adresat lui Adrian Caciu, ministrul finantelor publice. Pe langa motivele clare ale unei lipse de analiza la intocmirea unui asemenea proiect, care sunt semnalate de asiguratori, desi Minsiterul Justitiei a avizat favorabil proiectul de hotarare de guvern, conform unui document transmis tot ministrului finantelor, reprezentantii institutiei subliniaza ca avizul este exclusiv din punctul de vedere al constitutionalitatii si potrivit cerintelor normelor de tehnica legislativa. Fapt pentru care in documentul trimis lui Adrian Caciu, reprezentantii Ministerului Justitiei au avut 16 observatii privind continutul proiectului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare