×

Business Hi-Tech

ZF ecommerce Summit 2023. Doina Vilceanu, director de marketing, ContentSpeed: Trebuie sa mergem...

ZF ecommerce Summit 2023. Doina Vilceanu, director de marketing, ContentSpeed: Trebuie sa mergem spre hiperspecializare pentru ca diferenta sta in servicii. Ne lipsesc in prezent marketplace-urile specializate - de farma, de alimente-, dar pregatim si noi niste surprize in acest sens

28.03.2023, 13:50 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Companiile mari care nu erau prezente in online si care au fost nevoite sa fie active si in acest mediu au avut cereri de functionalitati complexe. Ei au trebuit sa concureze cu cei care aveau deja experienta de 20 de ani in online. Iar pentru ca un brand mare sa intre in online trebuie sa faca ceva in plus ca sa atraga lumea la ei pe site. Au nevoie de o strategie pentru a se alinia cu cerintele pietei din prezent. Si am ales cateva nise in dezvoltarea carora credem pe viitor si ne-am hiperspecializat pe aceste domenii. Am incercat sa atragem cei mai mari jucatori din diferite domenii - spre exemplu din constructii -. Si consideram ca trebuie sa mergem spre hiperspecializaream pentru ca diferenta este in servicii. Este o perioada cu emotii dar companiile care vor trece si peste aceasta perioada sunt acelea care vor investi in directiile potrivite. Anul acesta facem hiperspecialziare pentru magazinele medii si mari care au nevoie de diverse servicii si lucruri", a spus Doina Vilceanu, director de marketing al ContentSpeed, companie locala specializata in furnizarea de solutii software pentru industria de comert electronic, in cadrul conferintei ZF ecommerce Summit 2023.

Ea a adaugat ca piata duce lipsa de marketplace-uri hiperspecializate. "Ne lipsesc in prezent marketplace-urile specializate - spre exemplu, de farma, de alimente -, asta ne lipseste dar pregatim si noi niste surprize in domeniu."

Alte declaratii

Cererile pentru crearea de magazine online proprii sunt in crestere.

Nu trebuie sa alegi sa ai doar un canal de vanzare. Nu are sens. Cand a venit pandemia multe magazine traditionale s-au trezit ca nu isi pot vinde produsele. Ce faci in situatia aia? Atunci marketplace-ul a fost perfect pentru multi.

Dar pentru ca era nebunie, multi au inceput sa faca site-urile pe repede inainte. Abia apoi au inceput sa invete, iar toate aspectele si experientele din ultimii ani, cumulate, au dus la ideea ca trebuie sa investeasca serios in mediul online si ca trebuie sa ofere online-ului aceeasi importanta ca unui magazin traditional. Marketplace-ul a fost salvarea pentru multe businessuri cand a venit pandemia si le-a inchis magazinele traditionale. Marketplace-ul genereaza vanzare, iar propriul magazin online iti da recurenta, iti da clientul. Pentru ca la marketplace nu e clientul tau. Deci sunt diferente intre cele doua canale, iar fiecare are avantaje si dezavnataje.

Din punctul nostru de vedere faptul ca suntem la coada inseamna ca avem unde sa crestem, dar trebuie sa o facem cu cap.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare