Burse

thumbs

Tipografia Artprint pregateste obligatiuni de 4 milioane lei pentru Bursa, la o dobanda de 8%-9% pe an

05.12.2019, 00:00 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Artprint, prima tipografie privata infiintata dupa 1990, pregateste obligatiuni de 4 milioane lei pe care sa le listeze la Bursa de la Bucuresti, cu scadenta la trei ani si cu o dobanda de 8%-9% pe an, pentru a-si asigura un mix echilibrat de finantare, spune Cezar Rasuceanu, actionar majoritar, pentru Ziarul Financiar. "Prin aceasta emisiune vrem sa realizam un prim contact cu piata de capital. Obligatiunile vor fi listate in primul trimestru al anului 2020, iar ulterior ne gandim si la o listare de actiuni", spune Rasuceanu. Artprint lucreaza cu brokerul Goldring pentru aceasta emisiune. Finantarea companiei cu 140 de angajati s-a facut pana acum prin contracte de leasing si imprumuturi bancare. De altfel, Artprint are deschisa o linie de credit pentru capital de lucru de un milion de euro. Cezar Rasuceanu spune pentru ZF ca, odata cu accesarea pietei de capital ca forma de finantare, doreste crearea unui mix de finantare echilibrat, 50% banci - 50% bursa.

"Nu intotdeauna bancile sunt dispuse sa sustina expansiunea unei companii. De aceea vrem sa diversificam aceste resurse de finantare si sa ne indreptam catre piata de capital. Intentionam sa lansam o emisiune de obligatiuni pe care ne propunem sa o listam. Pentru pasul urmator ne gandim la listarea companiei, mai intai pe segmentul AERO si apoi, eventual, pe piata principala", spune Cezar Rasuceanu. Conform estimarilor companiei, in 2019 Artprint va atinge o cifra de afaceri de 35 de milioane de lei, in crestere cu 45% fata de anul trecut, cand afacerile au fost de 24 de milioane de lei.

De asemenea, compania estimeaza un profit net de 1,5 milioane lei, mai mare cu 90% fata de 2018. "Cresterea cifrei de afaceri si a profitabilitatii este rezultatul finalizarii unui program de restructurare si investitii, derulat in perioada 2015-2017, care a inclus achizitii de utilaje noi, performante, in valoare de 2,5 milioane euro si, totodata, al unui proces de preluare a fondului de comert al unor firme intrate in dificultate economica", spune Cezar Rasuceanu intr-un comunicat de presa. Compania a primit in 2019 "Certificatul de excelenta financiara" din partea Coface si a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Artprint este auditata extern de firma de specialitate "Ceausescu si asociatii", dar are organizat si un departament de audit intern.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare