Eveniment

thumbs

O noua drama care arata incompetenta statului: Trei morti intr-un TIR ATI la Victor Babes. Vlad Voiculescu si Raed Arafat s-au dat deoparte. Premierul, conferinta de presa sa caute vinovatii. Dar care sunt vinovatii? " Persoanele vinovate de producerea tragediei de la spitalul Victor Babes vor fi pedepsite"

12.04.2021, 23:14 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Premierul Florin Citu a anuntat ca persoanele vinovate de producerea tragediei de la spitalul Victor Babes vor fi pedepsite. Am cerut o ancheta rapida si transparenta, a spus prim-ministrul.

Florin Citu a sustinut o declaratie la sediul Guvernului luni seara, dupa producerea tragediei de la spitalul bucurestean.

"Am cerut ca aceasta ancheta sa fie cat mai rapida si cat mai transparenta pentru ca vinovatii trebuie sa raspunda Suntem int-un razboi de un an de zile, presiune pe spitale, pe sectiile ATI este foarte mare. Campania de vaccinare este singura solutie", a spus premierul Florin Citu.

Seful Guvernului a mai spus ca autoritatile trebuie sa comunice mai bine cu cetatenii in perioadele de criza.

"Am vazut ca administratorii fug de comunicare, cetatenii au nevoie de informatii, de aceea l-am adus cu mine pe domnul Raed Arafat", a precizat Florin Citu.

Premierul le-a transmis condoleante rudelor celor vinovati

Ministerul Sanatatii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, ca trei pacienti si-au pierdut viata la Unitatea Mobila de Terapie Intensiva, operationalizata sub coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta (Ministerul Afacerilor Interne).

Unitatea Mobila de Terapie Intensiva este operata tehnic de Institutului National Victor Babes (PMB / ASSMB).

Din primele informatii transmise Centrului Operativ Pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, defectiunea a avut loc la instalatia de oxigen a unitatii mobile.

Cinci pacienti au fost transferati rapid: unul intr-o alta sectie din spitalul Victor Babes si ceilalti patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" si Spitalul Floreasca.

Ministrul Sanatatii a fost la fata locului si s-a informat despre starea pacientilor si asupra cauzelor incidentului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare