Alte sporturi

thumbs

Alo, se aude in Bucuresti? In Blaj e posibil ce nu se poate in capitala Romaniei! Cel mai mic oras din tara care va avea o sala polivalenta

17.03.2018, 19:16 Sursa: Prosport

In orasul Blaj (Alba) se va construi o sala polivalenta de peste 2.000 de locuri, in care vor incapea 10% din locuitori, investitia ajungand la 32 de milioane de lei. Decizia s-a luat deoarece sala de sport in care joaca echipa de volei feminin, campioana Romaniei, a devenit neincapatoare.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX , ca "blajenii au fost intotdeauna mari iubitori de sport" si il "tot intreaba cand incepe constructia", fiind nemultumiti ca echipa de volei isi desfasoara meciurile de acasa din Liga Campionilor la Sibiu, deoarece sala din localitate nu indeplineste conditiile necesare unei astfel de competitii.

"Avem un contract cu Federatia Romana de Volei prin care, in urmatorii cinci ani, dupa ce va fi gata, o punem la dispozitie gratis pentru toate meciurile loturilor nationale. Si celelalte echipe din judet, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia infiintarii ei avand in vedere ca avem aceasta echipa mare, ca oamenii iubesc acest sport. Daca la Alba Iulia exista sala polivalenta nu mai faceam. Suntem cel mai mic oras din Romania care va avea o sala polivalenta. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din tara" , a spus primarul din Blaj.

Sala va avea peste 2.000 de locuri, iar in ea nu se vor organiza doar activitati sportive, respectiv meciuri de volei, baschet, handbal, box, dar si expozitii, concerte, spectacole, targuri sau expozitii.

De asemenea, in aceeasi cladire va mai fi construita o sala pentru antrenamente sportive. La iesire din cladire se va amenaja un parc pentru sport in aer liber, plimbari cu bicicleta, role sau skateboard.

Licitatia pentru constructie se va face in aceasta primavara, urmand sa fie finalizata in circa doi ani de la inceperea lucrarilor.

Jumatate din investitie, care se ridica la circa 32 de milioane de lei, va fi suportata de Consiliul Judetean Alba, consilierii aproband finantarea in ultima sedinta, iar ceilalti bani vor fi pusi la dispozitie de Primarie.

Echipa de volei feminin a orasului a cucerit anul trecut pentru al treilea an consecutiv titlul de campioana a Romaniei, obtinand rezultate foarte bune, an de an, si in cupele europene. La unele meciuri din campionat, care se disputa pe teren propriu, nu toti sustinatorii isi gasesc locuri in sala deoarece oameni vin din tot judetul.

Orasul Blaj, care are 20.800 de locuitori, este unul dintre cele mai frumoase din judetul Alba, fiind denumit de Mihai Eminescu "Mica Roma". In ultimii ani, orasul s-a dezvoltat foarte bine si din punct de vedere economic, dupa ce mai multe firme, inclusiv straine, au deschis aici fabrici.

Articole asemanatoare